18 Eylül 2021

vikings s06e15:

 All at Sea

--- spoiler ---

.adamlar devamlı "farewell" modunda. ivar rusyadan ayrıldı. küçük prens ile araları iyidi. hakkaten değişmiş olabilir. ayrıca çocuğu da olacak. nasıl becerdiyse çocuğu olması için rusyaya gitmesi gerekti. şimdi norveç'e geri dönüyor. işler orada çok değişti ya bakalım ne olacak?

.küçük prensin, manyak prensi vurması olayı iyidi. adam kendini isa falan zannetmeye başladı. o kadar pislik yap, kardeşini zehirle sonra kendini isa zannet, oh ne ala memleket. neyse ki çok uzatmadılar. 

.balina meselesi aşırı komik oldu. adamdaki pislğe bak, ben kralım kimin aç kalacağına ben karar veririm falan dedi. küçük bir aile idi ama diğerleri bir türlü bunları öldüremedi. biraz psikopatlıktan mı? diğerleri beceriksiz mi bilmiyorum ama gemilere binip kaçtılar, kaderlerine aç susuz yelken açtılar. tanrılar da onlara bulut gönderdi. denizden avlayıp yiyebilirler ama susuzluğun çaresi yoktu. bu şekilde yeni toprakları keşfe çıkmış oldular ama abartıydı tabii.

.gunnhild yine insan çıktı. bjorn salağı üzerine karı alsa da o harald ile evlenmeyi reddedip denize atladı. valhalla'ya böyle gidecekmiş. yüzdü yüzdü ve intihar etti. yüzme bilen denizde intihar edebiliyor mu? can havli ile yukarı çıkmaz mı? onu bilemiyorum ama yine de iyidi.

.diğer cadı karı evliliğe devam etti. vakti zamanında erik bunu köle olarak satmış, erik de uyuz bir karakter nerden çıktıysa, devir bunlara kaldı resmen.

--- spoiler ---