17 Eylül 2021

vikings s06e14:

 Lost Souls

--- spoiler ---

.harald'da nasıl bir kıskançlık varsa adamın arkasından karıları kendine bağlayıp tahta geçecek. karılar da dönüp dolaşıp kendilerini korumak için bunu yapacak. ilk karısı yine mezara gelip bjorn ile konuşuyordu. sonuç belli ama saçma.

.erik denen orman insanı kralı öldürebilseydi işler değişirdi. sonrasında bunları öldürürlerdi herhalde, ondan korktu ama ne bileyim yine de olmadı. elemanı kandırmak kolay, karı seni çağırıyor deyince her tarafa geliyor, adam baştan sonra çizgisini bozmadı en azından, mal geldi mal gidiyor, norveç'in de kralı kendisi olacak, tarihte bir şey başarmış mıdır? bilemiyorum.

.rusya cephesinde olaylar çok karışık. veledi kaçırmayı başardılar. velet ile ivar arasındaki sevgi bağı da garip. ne alakaysa ivar çok iyi davrandı, normalde canavar ama bu velede iyi davrandı. sonucu ne olacak? yıllar sonra mı fayda edecek?

.rusyada tekrar savaş çıkacak, kim kazanacak ne olacak belli değil ama karısı ve yanına aldığı iki viking adama ihanet etti. kendini kırbaçlarken önünden kaçtılar gittiler. nasıl bir törense artık bu da...

.iceland işler komediye döndü. yine çorak topraklara vardılar. greenland mi diyelim dedi, yeşil yok ama dam çekmek için böyle bir şey diyeceklermiş. belki gerçekten demişlerdir, bilemiyorum şimdi hangi toprak parçası ama ansızın bir balina vurdu. bizim yamuk burun benim arazime vurdu, yasal olarak balina benimdir demeye getirdi, insanoğluna bak sen. ulan yiyemezsin hepsini bozulur gider, nasıl bir kafa anlamadım.

--- spoiler ---