17 Eylül 2021

shameless s08e05:

 The (Mis)Education of Liam Fergus Beircheart Gallagher

--- spoiler ---

.uzun bir aradan sonra buradan devam. adamlar seri sevişiyormuş, bu kadar fazla mıydı hatırlamıyorum ama bir bölümde yirmi kez çakışma sahnesi izlettiler, nedir bu lan? lip'in olayı komikti, sonunda hastanelik edecek muhabbetine de güldüm.

.tabii sponsoru içmeye başlayınca dayağı ondan yedi. adam bebek bakayım derken tekrar alkolik oldu, hali içler acısı ama gönderme yapmışlar, sonu nereye varacak bakalım. lip içmeye başlarsa o zaman yandık.

.en iyi olay carl'ın arındırma olayıydı. para isterken şak diye kendine iş icat etti, diğer çabalamalarını da takdir ettik ama keşin tekini zincire vurup arındırması çok iyidi, üzerine tanıdıklarını da getirmeye başlayacaklar, neyse ki bu sefer uyuşturucu satıcısı olmayacak.

.frank ve oğlu okulun altını üstüne getiriyor, bir de bunların sevişmesi başladı. kirli eller ve vergisiz az kazanç ile tahrik olan karılardan bahsediyoruz, adamlara rahat batıyor tabii.

.ian ve fiona karşı karşıya geldi. mahallede bir kilise satılığa çıktı. yardıma muhtaç kişiler için bir sığınak istediler, fiona mahallenin değerini düşürecek diye sanat galerisine çevirmek istedi, en son böyle bir restleşme yaşandı, bölüm orada bitti.

.ian'ın eski işinden paralı bir arkadaş ve karısı da ayrı bir olaydı. rahat hepsi, şaşırtmak için de yapıyorlar ama bir taraftan var ulan böyle tipleri diyor insan...

.deb'in çocuğu koyup kaçan sevgilisi gelmiş haber etmiyor. güya iyi arkadaşları var diyor ama devamlı kafayı çekiyorlar, hepsi bağımlı bunların, işler aniden kötüye gidecek, orası belli oldu.

--- spoiler ---