17 Eylül 2021

the handmaid's tale s03e13:

 Mayday

--- spoiler ---

.son sahneler etkileyiciydi ama bu kadar da olmaz, dedirtti. ulan koskoca hava limanını bir tane mi ekip koruyor, bir sürü ateş ediliyor, hiç mi destek gelmez? çok da büyük bir yer olmaması gerekir. iki tane gözcü ile kapışıp çocukların kaçmasını sağladı, büyük iş becerdi ama çok saçma oldu.

.diğerlerine her şey temiz dedirttikten sonra öldürüyor mesela, sabaha kadar bunu kontrol eden yok, çok da uzaklaşmış olamaz ama diğerleri gelip vurulan june'u kaldırıyor. buradan da paçayı sıyırırsa inanılmaz saçma olacak, yani toparlamalarının olasılığı yok bence.

.zaten böyle bir organizasyon nasıl oldu? bu kadar kontrol içersinde nasıl bir uçak dolusu çocuğu kaçırdılar? martha'ların hepsini sallandırmaları lazım, nasıl ortaya çıkmayacak ki? hepsi evin annesini bayıltarak çocukları kaçırmış, bir sürü insan yapar, hepsinin ölmesi lazım. çocuklar harici pek fazla martha yoktu mesela, o da çok saçma oldu.

.june kontrolünü kaybediyordu. erkenden gelen biri oldu. onlar yüzünden kontroller artırıldı falan ama esas sorun çocuğu getiren martha korktu kaçtı, silahla tehdit ettiği halde vuramadı. sonra küçük kız gelince silahı ona doğrulttu, bu nedir?

.kumandan gelince olayı bitirelim dedi, onu tehdit etti, bu adam niye bu kadar müsaade ediyor, madem bu kadar memnun değil yaptığı şeylerden sıksın kafasına gitsin, sırf otorite kadın figürü için yapmışlar, hiç olmamış.

.tabii ne olursa olsun uçaktan iniş sahneleri pek dokunaklıydı. yine de bir şeyler oluyor. kanada'da serena'nın başı da belaya girdi. kocanı satarsan o da seni satar. nick ile birlikte june'u ayarladığı bilgisi ulaştı, bu koruma kapsamında değildir dediler ve karıyı aldılar, en iyi hikayesi şimdilik bu.

--- spoiler ---