17 Eylül 2021

vikings s06e12:

 All Change

--- spoiler ---

.adam kalmayınca dizi zorlanacak gibi. esas adam daha çok kısa süre önce bjorn'ü kurtaran orman insanı falan olacak gibi görünüyor. bir ona gidiyor kraliçe diyor, bir buna geliyor kraliçe diyor. hepsini de elden geçirecek galiba.

.yani savaşlardan entrikalara dönecek gibi olay ki hiç çekilmez. adamların olayı savaş zaten, aralarındaki olaylar, hele hele kadınların olayları böyle devam ederse diziye yazık olur.

.iceland'de işler karışacak gibi görünüyor. ubbe taht maht istemiyormuş. bir taraftan saygı duyulabilecek bir şey ama diğer taraftan kolaya kaçıyor gibi. zaten olmayan ülkeyi arıyor gibi, bunu kandırıyor da olabilirler, yeni bir keşif varsa ne tarafa geldiler bilemiyorum ama yine de keşif olayına sahip çıkmasına diyecek bir şeyim yok.

.gemide iki tane manyak olacak, aileyi katletmiş arkadaş ve aziz olarak tanıtan aziz katili, bunların derdi nedir, olay gemide mi geçecek? şimdilik bir şey belli değil.

.rus cephesinde olaylar karışık. ivar arkadaşımızın sertleşme sorunları halloldu gibi görünüyor. meğer olayı biraz yakından muameleymiş, en azından öyle gösterdiler, viking adetlerinde böyle bir olay yok muymuş? rus karısı ölüyü bile diriltir gibi bir mesaj verdiler, sonra da bülbül gibi şakıdı salak, rus prensimiz oyun oynatmış olabilir, gerekirse yat demiştir, adam geniş. olayları öğrendikten sonra da hepsini güzelce öldürebilir, komik olurdu böyle olsa. dir midir nedir, arada göründü ama bir şey yapamaz o adam.

--- spoiler ---