17 Eylül 2021

vikings s06e11:

 King of Kings

--- spoiler ---

.bjorn yeni öldü. harald malı ölmemiş, hatta kaçtı bile. olaf'ın ölümü de efsaneydi. adam aşmış, bilge insan ölüşü yaptı. yanarken bile sesini çıkartmadı ve hareketini yaptı. bunlardan etkilenmiş olmaları lazım ama ilginç işler oluyor.

.bjorn öldü diye söylenti yaptılar, adamlar harekete geçince de ölüsü bile yeter diyerek atın üzerine koymuşlar, üç ok yedikten sonra da ayakta kalıp kılıncını kaldırınca efsane oldu. tüm norveçlileri çağırmış, neyse ki bu sefer hepsi icabet etmiş. rusların etrafını sarınca da hepsi kaçtı. tabii ne kadar işe yarayacak göreceğiz. ivar bile etkilendi, garipti.

.öncesinde öldü, ölecek, iyileşmeyecek falan filan diye baya uzattılar. çift karılı veda da uzun sürdü ama esas olayı yine kraliçe yaptı, güçlü karı olmasının da faydalarını gördü, diğerinin taşıdığı çocuk da harald'dandır büyük olasılıkla, adam bilerek yaptı. işi gücü bırakıp her şeyin ortasında buna kaydı.

.iceland'de işler karışık. yeni tipten biraz eski bilgileri aldık ama kendisi zaten yalancının teki, yola çıkacaklar mı bilmiyorum. floki kızın intiharından sonra bırakıp gittiydi herhalde. ne olduğunu bilemiyoruz, en azından hatırlamıyorum ama bir şeyler olduğu bariz.

.ubbe akıllı bir insan evladı olarak iş işten geçmeden olayları çözmesi lazım, zaten diğer taraftan niye hiç haber gelmiyor, bunlar keşif yapacağız diye eğlenirken ruslar anavatanlarını hoplatıyor, haberler çok geç gidiyormuş bu dönemler be.

--- spoiler ---