16 Eylül 2021

vikings s06e10:

 The Best Laid Plans

--- spoiler ---

.harald öldü mü bilmiyorum ama bjorn kesin öldü. çok ani oldu hepsi, sırayla ölüyorlar artık. ruslara karşı yaptıkları plan gram işlemedi, yine ivar hepsini çözmüş, yine kazandı. bu kadar güçlülerse başka taktik uygulamaları gerekiyordu, çok saçma olmuş.

.ivar nasıl bu olaya razı oldu? kazanan tarafta olmayı seviyorum falan diyor ama üzücü ulan, kendi tanrılarını falan bıraktı ama garip işte. bir de prenses olan karı ağzını aradı sanırım, pek çaktırmadı ama yine de garip bir olaydı. prensle ters düştüğü anda olaylar bitecek zaten nesine güvendi de yardım etti insan hayret ediyor.

.kraliçe çocuğunu kaybetti, savaş öncesi yardımlarda düşük yaptı, bir de onun derdi ile uğraştık ama savaş hazırlığı dahil hiçbirisi bir işe yaramayınca hepsi boşa gitmiş oldu.

.harald salağı bjorn'ü kıskanmaktan kafayı yedi. savaş öncesinde yeni karısını yakalatıp tecavüz etti. ne düşünüyorsa artık bu arkadaş da o kadar kral ama karılarla arası hiç değil, adamın ızdırabı bu demek.

.zaten norveç'in tüm savaşçıları da yardım etmemişti, adamlar yok olmaya mahkummuş ama hala bir ülkeleri var, tabii aynı kişiler olmayabilir ama böyle ülke savunması mı olur lan? yazıklar olsun vikingliklerine, gözümden düştüler.

--- spoiler ---