16 Eylül 2021

vikings s06e08:

 Valhalla Can Wait

--- spoiler ---

.bjorn akıllanmıyor, aynı cezayı verdi. hvitserk de dışarı salındı. önemsiz biri gibi öleceksin diyor da geri dönerse başını ağrıtacak işte. eleman nasıl olsa lagertha'yı öldürmeye çalıştık, ben başardım falan diyor. ulan yerde sürünen kadını ivar sanarak öldürmüşsün, nesini savunuyorsun ki? garip bir kafa işte.

.yakacakmış gibi tören yapmaları da garip oldu. baştan ubbe ile zaten anlaşmışlar, işaret edince hemen elemanı kurtardı. sonra da kapı dışarı ettiler. daha önceki haydutların anasına saldırdığını da biliyordu, tekrar söylediler ama aynı kafa değişmiyor.

.karısı sevgilisi ile yakaladı, çok karılığı kabul ederim sıkıntı olmaz falan dedi. adamlar farklı bir dünyada  yaşıyor, hizmetçilikten kraliçeliğe geçecek ve hepsi anlaşacak, nasıl mümkünse artık.

.ubbe iceland'e geçti. yamuk burun neden getirdin bunları buraya diye odin'e söylendi. floki'nin başına ne geldiydi tam hatırlamıyorum, bıraktı gittiydi sanki ama ubbe bulacak bakalım, bu çorak topraklarda ne yapacaklarsa hepsi keşfe çıkmış, çok heyecanlılar.

.ruslar öncü birliklerini yolladılar, birkaç kişiyi öldürdüler, olay harald'ın önüne gitti. olaf abimiz zaten bunları öngörmüştü ama bir birlik sağlanmadı, hala içlerinde mücadele ediyorlar.

.bjorn zaten destek istedi halkından gönülsüz bir destek verdiler, bunun anlamı açık aslında gidip harald'ı kabul etmesi gerekiyordu ama bakalım nereye varacak.

.rus prensi, veledi biraz azarladı. ivar çocuğu dolduruşa getirince olaylar gelişti, bunu nasıl fark edemedi o da garip. sıkıntılı tip hepsi.

--- spoiler ---