16 Eylül 2021

vikings s06e07:

 The Ice Maiden

--- spoiler ---

.lagertha da öldü, güzel bir cenaze töreni yapıldı. bir adet kızcağız kurban edildi. benim hatırladığım ikinci insan kurban edilişi, ilk sezonlarda da bir kurban edilme olayı vardı. bu sefer kurban edilmeden önce sevişildi, ne alakaysa, kısa süreli bir sevişme yaptıralım demişler kızcağıza, sonra da azrail görüntüsünde bir kadın bıçakla öldürdü. bıçakla mı? iple mi? dedi. bıçakla istedi.

.tören sırasında bjorn geldi, intikam yemini etti. duygulu konuşmalar yapıldı ama kimin öldürdüğünü nasıl bulacaklar? kahin zaten söyledi cevabı ama ne bileyim olaylar nereye gidecek, karanlık havası iliklerimize kadar işliyor artık.

.öldüren salağı ormanda donmak üzereyken buldular, ne diyecek yaratık mı gördüm diyecek? şimdilik uyuyor bir şey olduğu yok.

.rusya civarlarında keyifler yerinde, ilkbaharın gelişini bekliyorlar, sonra dalacaklar. diğer kardeşten haber geldi, iyileşip gelip yardım edecekmiş. bakalım görecek miyiz?

.harold seçim sonrası bağırıp çağırıp duruyor. bu keltoş nasıl bunu öngöremedi, adamı hapiste tutup tekrar kral seçtiler, böyle demokrasi olmaz olsun işte. sonra karşısına geçip kabul etmediğini söyledi ve zindana yollandı, bir taraftan şaka gibi ama mümkün değil bu hikaye tarihsel olarak böyle olsun, vardır bir farkı.

.zaten seçim sonrası bjorn'un öldürülme teşebbüsünü bile söylemedi. böyle şey mi olur lan? zaten o salak durduğu yerde dursa böyle olmayacaktı. cezayı tam verse lagertha yaşayacaktı, sorun kendisinde, bundan kral olmaz.

--- spoiler ---