15 Eylül 2021

the handmaid's tale s03e11:

 Liars

--- spoiler ---

.neymiş bu martha'lar arkadaş. ajandan beter, olay yeri temizlikçileri, tüm organizasyon onlarda ama milletin haberi yok herhalde. happy'deki abimizi iki saniyede öldürdü, başına da bir iş gelmeyecek anlaşılan.

.billy denen yeni bir tip kargo uçağına erişimi olan bir tipmiş. nasıl oluyorsa artık onla anlaşmak için gece kulübü gibi bir yere geldi. orada da bu manyak kumandan vardı. pis işler yapmak isteyen buraya geliyormuş. senin kumandan nerde dedi, arabada bekliyor, yaptıklarımızı anlatıyorum falan diye bir şey uydurdu. iyi güzel bir şeyler yapalım derken adam karıyı tersine çevirdi diye olaylar patlak verdi.

.sert bir takım şeyler olacağını tahmin ettiydik ama cüsse olarak bu kadar fark varken karının adamı indirmesi çok abartı oldu. eline geçirdiği kalemle deşti, kafasını da minik heykelle dağıttı. sonra yardım ettiği bir martha bunu çıkardı, diğerleri de olay yerini temizledi. tabii ceset bulunmayınca olay hallolacak mı? hiç mi etrafta kimse yok? çok saçma.

.serena ve kocası kanada sınırı geçmiş haberleri yok. navigasyon falan açamıyorlar herhalde ama kızları için bir görüşme ayarlamışlardı. sizi güvenli bir yere götüreceğim diye takibe geçtiler, git babam git, adamlar sınır geçmiş haberleri yok, güzel oldu ama yine komikti. adamı savaş suçlusu olarak paketlediler, işler nereye gider kim bilir. serena bu konuda anlaşma yapmadıysa çok saçma oldu.

.sakallı kumandanımız ortalığı bırakıp kaçmıştı ama bir gücü de yokmuş geri döndü. sonra yardım edeceğini falan söyledi ama zaten toplamda ne işe yaradığı da belli değil. bu sistemi kimin işlettiği de belli değil. biraz para harcamaktan kaçınıyor gibiler. çok dar çerçevede izliyoruz.

--- spoiler ---