15 Eylül 2021

lucifer s05e10:

 Bloody Celestial Karaoke Jam

--- spoiler ---

.tadında bıraksalar komikti ama bölüm baştan sona şarkı ve dans ile geçti. tanrımız böyle şeyleri pek seviyormuş. tüm hislerini böyle anlattılar, ilk güldürdü sonra sıktı.

.baba ile oğul arasındaki sıkıntı olarak anlattılar ama esas sorun tanrının güç kaybetmesiymiş. sebebini söylemediler, lucifer ile takıldıktan sonra düzeltilebilecek şeylerin düzeltilmemesi bir taraftan da bundanmış. aslında olduğu gibi kalmasıyla da ilgili.

.ilk başta babasını başından kovuyordu. sonra sevebilme kapasitesi için onla birlikte takılmak zorunda olduğunu düşündü, birlikte takılmaları da komikti. biraz abartmışlar ama yine de olsun. destekleyici baba gösterisi falan yaptıktan sonra işler gözyaşları eşliğinde az önce bahsettiğim itirafa geldi.

.polisiye konusunu koymasalar olur aslında hiç dikkat bile etmiyoruz artık ama adamlar niyeyse bunda çok ısrarcı, beş sezondur salak saçma cinayet bulmaktan vazgeçmiyorlar, madem polis dedik, madem dedektif dedik niye yapmıyoruz demişler, her olay da esas olayla ilgili oluyor.

.dan'in meselesi de komikti. tanrının eski karısı ile birlikte olmuş bir ölümlü, tanışırken ters davranıyor, sonra eli ayağına karışıyor, bir taraftan komik tabii.

.psikiyatriste gitmeleri, kahve meselesi de gülümsetti. psikiyatrist biraz kendini kaybetti, velet insan diye amenadiel biraz üzüldüydü, mevzuyu ona bağladı. dizinin esas konusu da mühim değil aslında, eğlenmek isteyince eğleniyor bunlar. danslar güzeldi.

--- spoiler ---