15 Eylül 2021

vikings s06e06:

 Death and the Serpent

--- spoiler ---

.Hvitserk salağını niye bu kadar abarttıklarının nedeni belli oldu. kahin lagertha'ya ragnar'ın oğullarından biri tarafından öldürüleceksin dediydi, işte o gerçekleşti. zaten pek yaşayacak hali yoktu ama gecenin bir vakti yağmurda niye buraya gelmeye acele etti? onu da anlamış değilim. tamamen hikaye uydurmuş da olabilirler.

.eleman zaten dengesizdi, bu kadar delirtecekleri yere bir şeyler yapabilirlerdi. hepsi birlikte bu işi yapmış oldular. tabii ortaya çıkacak mı? devamında ne olacak orası belli değil. ragnar'dan sonra lagertha da diziden çıkmış oldu, kötü oldu.

.çıkmadan önce devasa bir savaş sahnesi yapalım demişler. o da gereksiz bir savaştı ama mevzuyu anlattılar. iki katı adamı teke tekde indirdi. kırılmış kalkanı ile bunu yaptı. sahne baya iyidi de işte sonrasında madem kehanet var öleceksin demeseler iyimiş.

.bjorn salağı tam tahmin ettiğimiz üzere seçimi kaybetti. harold'ı kurtarmaya gelip norveç'in kralı yapıp apart topar kaçtı. kanun kaçağı biri yardım etmese ölüyordu bile, idealist keltoş bunları göremedi mi? seçim güvenliği falan bilmiyorlar tabii, seçim sonrası baltalar konuştuğu için bu tarz olaylar oluyor.

.iceland'den gelen düz burun arkadaş da bjorn'ü satmış, istese kazandırabilirmiş de demek, lobi faaliyetlerinde iyi bir arkadaşımızmış, son dakika yine geldi uyardı falan filan ama yine de herkese küçük krallar olacaksın vaadi ile bu işi nasıl çevirecekler? hem dışardan tehdit de gelecek, bunlar hala birbirlerini kesmekle meşgul.

.rus cephesinde olaylar çirkin bir hal aldı. ivar'ın erkekliğine geldi olay. adam evlendi, akşamında ivar'ın önünde sevişmeye başladılar. pezevengi sevmem ama acısı çok derindi. zaten işler çeviriyordu ama bunu hak etmedi be.

--- spoiler ---