15 Eylül 2021

vikings s06e05:

 The Key

--- spoiler ---

.ayyaş kardeşi çok fena kafayı yedi. ivar'ın yaşadığını da öğrenince ne olacak bilmiyorum ama güya yemin ettiydi. bileziği bile mantar almaya verdi.

.lagertha köyünde hazırlıklar yapıldı, rüyasında gören kraliçe az biraz askerle geldi ama bakalım savunabilecekler mi? çoğu kadın savaşı kendi halinde olay çıkartmışlar. şimdiye kadar çoktan destek isteyebilirlerdi.

.oylama meselesi komik, denizin içine renk atıyorlar. manası nedir bilmiyorum tek tek oyları gösterip uzatıyorlar. yarıda kesildi oylama ama bir numara çıkacağı belli. harold böyle bırakmaz bu işi, bjorn salağının bir şeyi becerdiğini görebilecek miyiz bakalım?

.ivar rusları karıştırıyor. abiyi serbest bıraktı. küçük oğlanı gazlıyor. bir de karı çıktı, kendi karısına benzetti. sıkıntısı nedir bilemiyorum, ivar'ın haberi zaten ülkesine ulaştı.

.köydeki olayları ve damgalı suratları sorgulayacaklardı ama onu da çabuk geçiştirdiler. bjorn'dn zaten olmazmış, boş yere uğraşmasın salak.

.kahin arada görünüyor, ayyaş'a da bir şeyler dedi ama kafasını iyice yedirdi. bir şeye faydası da yok, kapkaranlık bir dizi oldu yeminle ama bu tarafı da güzel.

--- spoiler ---