15 Eylül 2021

vikings s06e04:

 All the Prisoners

--- spoiler ---

.birilerinin başına bir şeyler geleceği belliydi. lagertha köyünde işler karıştı ama nasıl korumaya adam göndermezler, nasıl haber yollamazlar? bu kadar saçma olmaması lazımdı. bir de işler iyi gider derken çocuk gaza geldi saklandığı yerden çıktı, bjorn'ün saldığı adam veledini öldürdü.

.kraliçe rüyasında gördü, onun rüyası ile yola çıktılar, faydası olacak mı? bunların olayı sadece böyle mi gidecek onu bilemiyoruz ama çok saçma olmuş orası kesin.

.bjorn tarafında deli kralımızın bilge lafları çok iyi. tüm norveç'i birleştirmeye çalışıyor ama bu malları kandırdı mı ne oldu? ben zatan haber gönderdim diyerek bölümü bitirdiler, tek kral falan mı seçmeye çalışacaklar? mantıklı olan da bu ama seçim ne arar vikinglerde?

bir de adam üstün konuma gelip neden gücünü versin? bu kadar bilge olabilir mi? kafadan sakat bir insan, zannetmiyorum böyle olsun, tarihte nasıl olmuştur diye merak ettiriyorlar.

.ivar rus prensinin ayağını kaydırmaya çalışıyor. zaten adam fethe çıkıp kral olarak ivar'ı yerleştirecekmiş. ivar'ın kendisi de buna karşı çıkıyor gibi ama pek de belli edemiyor. sıkıntılı bir tip, diğerlerini güya halletti ama ivar da bir şeyler planlıyor, kısa vadede işe yaramaz gibi görünüyor ama bakalım.

.ayyaş kardeş kapı dışarı edildi. ubbe bir şans daha vermişti ama ayık kalmayı beceremedi, suratı da korku filmine döndü, adamın sahneleri özel çekmişler, bir yere vardığı yok ama izlemesi keyifli.

--- spoiler ---