22 Eylül 2021

the witcher s01e07:

 Before a Fall

--- spoiler ---

.zaman akışında bir sorun var bu dizinin ya da ben anlamamışım. ilk bölümden sonra diğer bölümler hep geçmişte mi geçmiş? en azından witcher için böyle olmalı çünkü kızını almaya geldiğinde zindana atılmış ve savaş sonuna kadar hep zindandaymış. ondan sonra da kızı aramaya koyulmuş.

.zaten diğer türlü kızı aramak yerine ejderhalar ile takıldıysa baya salakça olacak. kızın hikayeni aynı zamanda witcher'ın hikayesi hep geçmiş zamanda geçmiş. yani böyle de çok saçma oldu ama tek açıklaması bu gibi, diğer türlü aşırı saçma olacak çünkü.

.evet kızı varmış. bu prensesimizin özel durumu witcher kızı olmasından dolayıymış. nasıl olmuş onu bilemiyoruz ama durum bundan ibaret. adam zindanda iken en son o akıllarına geliyor, kızı koruması için dışarı gönderiyorlar. halbuki biraz önce müdahale etseler kızı koruyabilirdi. onun yerine kız bütün sezon witcher'ı arıyor. başına gelmedik kalmıyor, şimdi de tarlanın ortasında bir haller oldu. kendi halkı da prensesi satıyor.

.zaten bu halk bağnazmış, yaratıklara yaptıklarından belli. kötü olarak tanıttıları arkadaşlar da iyimiş. büyücüler meclisi savaşa katılmayalım demiş, katılsalar olay değişebilirdi tabii ama içlerinden bazısı yine olaylara dahil olacak. yen ve hocası da onlardan biri.

.tabii büyücüler okuluna gelip iki saat nutuk çekmesi de hiç olmadı. güzelliğini düzelttikten sonra her şey istediği gibi olsun diyerek bir de üremeyi de istiyor. kendisi özgür iradesi ile vazgeçti, hala neyin tantanasını yapıyor anlamıyorum.

--- spoiler ---