22 Eylül 2021

lucifer s05e15:

 Is This Really How It's Going To End?!

--- spoiler ---

.dan hakkın rahmetine kavuştu ama cennete gitmedi. tabii sonraki sezonla başlayınca zaten bunu biliyorduk, olma şekli baya hüzünlüymüş. gözyaşları sel oldu. chloe ve çocuk güzel oynayamadı ama yine de etkiliydi. amanediel konuşması iyidi. lucifer şarkı söyledi falan, değişik bir vedaydı.

.olayı yapan michael imiş. kılınçla birlikte kolye insan üstü güçler veriyormuş. o kolye bir mezardaymış. yanlışlıkla bu arkadaşın eline geçmiş, oradan da dan soruştururken arada kaldı ve adamlar bunu öldürdü. öldüren de supernatural dizisindeki tanrı karakteri.

.normal şartlarda kurtulabilirdi, büyük olasılıkla geri getirecekler diyeceğim ama o kadar saçmalamazlar herhalde. dan diğer tarafta kalacaksa o da saçma olur. cehennemde geçen hikaye belki olabilir bilemiyorum.

.polisiye meselesi bitse ne tatlı olur aslında. chloe dedektiflikten ayrılacak, lucifer'e  yardım edecek ama lucifer tanrı olamayacak gibi. gerçek neden sevgi gibi anlattı ama fazla romantik idi. şimdi tüm bunları düzeltmek için, dan için falan deyince biraz daha gerçekçi oldu diyebiliriz ama sırf bu yüzden adam öldürdüler. yazık lan.

.yani dedektif karakteri de adli tıpçı kız içinmiş. birlikte takılırlar mı bilemiyorum ama yine de bir karaktere alışınca hüzünlü oluyr, zaten diğer hepsi böyle üzülünce, lucifer mevzuyu bu şekilde ele alınca etkili bir bölüm oldu. son bölüme de artık tanrılık savaşı kalıyor.

.melekleri ikna edememesi ayrı komikti aslında, gelip hepsi güzel güzel kandırdı bunu, mevzu değişmeyecek ama savaş olacak.

--- spoiler ---