22 Eylül 2021

the handmaid's tale s04e04:

 Milk

--- spoiler ---

.süt mü lan bu demiştim. bölüm isminden süt olduğunu anladım. pek süte benzetemedim ama aç kalacaklarına içselermiş ya. ne alaka? belki içmişlerdir şimdi onu göstermediler. o kadar süre soğuk içinde doğru düzgün titremeden ve ıslak şekilde nasıl dayandılar? daha kurumadan adam nasıl bir muamele bekledi insan hayret ediyor.

.chicago da ellerinde değilmiş. suriye gibi bir yer olmuş, savaş alanı şeklinde olaylar gelişmiş. bu arkadaşlar da trene saldırıp mal tedarik ediyorlarmış. koskoca sütü boşalttıkları için bunlara kızmaları lazım ama tabii sütü taşıyacak halleri yok. neyse içinden bunlar çıkıyor ve mekanlarına gidiyor sonra da o el titremeli olaylar başlıyor. değişikti gerçekten...

.ölenler kalanlar, yerlerini nasıl bildilerden çocuğu ile tehdit ettilere kadar geldiler oradan bu tek gözlü arkadaşın hikayesine geldik. kürtaj olayına girmiş ama o dönem vazgeçirmeye çalışanlar varmış. korkutanlar varmış, destekleyenler varmış. sene kaç bilemiyoruz. ilaçla halledilen bir şeymiş işte. ikinci çocuğu imiş, bir tane zaten varmış. ne olmuş bu çocuklara?

.june artist artist hareket edip tüm güvenliklerini boşa çıkaracaktı, neyse ki yapılması gerekeni yaptı ve barınmalarına izin verdiler, adamın direkt sadede gelmesi de garip yani. damızlık deyince bunu mu anlıyor acaba? yine gilead daha iyi dedik, zorla morla ama insani şartları var en azından.

.diğer tarafta serena hamile olduğunu öğrenmişti. rita'yı yanına çekip kumandana iftira atmasını istedi. o da gitti kumandana çocuğu söyledi. serena söylemeyecekti güya. hamile olunca diğer çocuğu anında unuttu. böyle de bir olay işte. bunların olayı ne o ayrı mesele.

--- spoiler ---