21 Eylül 2021

the witcher s01e06:

 Rare Species

--- spoiler ---

.aslında sıkıcı bir bölümdü. zaten genel hikayeyi ilerletmiyorlar. kaderin odur diyerek geçiştiriyorlar. sezon da böyle geçecek, her iki hikaye ve karakterler tanıtılıyor gibi düşünebiliriz.

.geralt ile yen durduk yere aşıklar oldular. son dileği de kızın hayatının kurtulmasıymış, bu yüzden niye aşık oldular o kısmı kaçırdım. bu durumda karıyı kaybedeceksin dedi, karı da hiç anne olamayacakmış. böyle buyurdu altından ejderha arkadaş.

.yan konumuz ejderhalar idi. yeşil bir tanesini avlamak için güya yola çıktılar ama aslında yumurtasını kurtarmaya çıkmışlar. yanlarına da bir ejderha öldürmeyen witcher almayı ihmal etmemişler. diğerleri zaten bir işe yaramadı. son bir dövüş sahnesi koyalım demişler. yen ile geralt birlikte dövüştüler falan filan işte.

.prensesi şekil değiştiren kaçırdıydı. yol bitmeden sabrına yenik düştü, soruları yanlış cevaplamaya başladı. bütün bilgileri bildiği halde bunun olması biraz saçma oldu. az daha bu arkadaşı öldüreceklerdi ama onun yerine prensesin şeklini alıp işverenine hesap sormaya gitti.

.esas hikaye bu kötücül olarak tanıtılan ırkın beyaz alev dediği dalga için anahtar olarak ciri dediğimiz prensesin bir görevinin olmasıymış. prensesi yakaladığını düşününce pek iyidi, sonra ne olacak bilemiyoruz, ne ara kaderler karşılacak da olay çıkacak bakalım.

.geralt hissiz oğlan olarak daha mantıklıydı. bu bölüm aşk çocuğu şeklinde romantiklikler ve elde edemeyince de bütün sinirini ozandan çıkartmalar şeklinde bir olaya girdi. cin meselesi saçmaydı ama onun sayesinde yen ile tanıştı, ne bileyim mantıksız oldu be.

--- spoiler ---