21 Eylül 2021

the handmaid's tale s04e03:

 The Crossing

--- spoiler ---

.iyi yaptılar güzel yaptılar ama o bölüm sonu oldu mu ya? ulan bir sürü damızlığı bir tane mi gözcü taşıyor? adam çişini yapmaya gidiyor, bunlar da teyzeye saldırıyor ve kaçıyor. arkadan geliyor iki tanesini indiriyor, iki tanesi trenin altında kalıyor. iki tanesi kurtuluyor. bu nedir? çok saçma buldum.

.işkenceci arkadaş iyidi. nazik tipler oluyor genelde ama işkence konsepti konusunda pek yaratıcı olamadılar. sulu boğma ve tırnak çekme şeklinde oldu. tırnak çekmeyi engelledi, yalan söyleyince iki tane marthayı çatıdan aşağı attılar.

.tüm bunlara ne gerek var? velet ellerinde işte getir veledi tehdit et tamamdır. bunun için sakallıyı görevlendirdiler bu adam da nasıl omurgasızsa artık o kadar işi yapmamış gibi masa başında işleri hallediyor. çocuklara zarar vermezsiniz dedi ama tabii adamlar güce tapıyor o konuda çok net, ne yapacakları belli olmaz.

.nick desen malın tam değneği, sanki bir şey becerdi gibi bunları üreme merkezine getirtti, artık hem çalışacaklar hem döllenecekler. bu da mekana girişte öpücük konduruyor ilan-o aşk ediyor. lan bak aklıma gelmemişti, belki tek kişi ile göndermeyi nick ayarlamıştır. bir şekilde kaçsınlar falan diye olabilir. böyle derlerse biraz mantıklı olur ama sanmıyorum çünkü çoğu öldü, yazık oldu.

.teyzemizin sinir harbi, üzülmesi falan iyidi. ağzını yüzünü dağıtacaktı ama neyse ki bıraktı. tabii kaçmasına izni verdiği için başka bir ceza alacaktır. tabii bu salağı niye hala bunların başına alıyorlar? aklanma sayılmaz demişlerdi de işte karakter oturdu diye ellemiyorlar.

..kanada taraflarında june için etkinlik yapıyorlar da mum yakmaktan fazlası bir kitlesel olay yapsalar en azından dünyanın geri kalanı ayağa kalksa gilead da bir etkisi olabilirdi. laf işte hepsi. kocası zaten bitmiş gitmiş, beni geride bıraktı umursamıyor diyor. oho birader, nick var artık sen kimsin demek lazım.

--- spoiler ---