20 Eylül 2021

the witcher s01e05:

 Bottled Appetites

--- spoiler ---

.cadı olayı full memeli şeklinde geçti. yani kimse kusura bakmasın böyle yorum yapıyorum da bu kadar zaman cadılı büyü şeyler izledik, böyle de büyü yapılmaz be kardeşim. dizinin ilk bölümlerinden sonra bu olaya dönmesi de ilginç yani, adamlar vermişler gazı.

.cini bedenine hapsedip daha güçlü olmak istiyordu, witcher onu kutarınca sevişesi geldi ve böylelikle iki esas karakterimiz birleşmiş oldu. tabii sonra devam ettirler mi bilemiyorum. devamlı konular etrafta dolanıyor gibi, esas konuya gelecekler ama sezon sonuna bırakıyorlar gibi.

.hepsi bir ekip olup dünyayı kurtaracak gibi durmuyor ama garip işte. geralt ile ozan pek yakın arkadaşlarmış. muhabbetleri arada güldürüyor. bu tarz bir karakter olsun diye eklemişler. geralt uykusuzluk sorunu çekiyormuş, cin bulup bu konuyu halletmek istemiş. ne lan bu? kendileri de dalga geçti ama yine de komik. cini buluyor neyse ki ama ozan ortalığı katıp karıştırıp cinin şişesini kırınca boğazı şişiyor.

.en yakın doktora gidince, o da büyücüye yönlendiriyor. oralarda da valinin yeni hapsettiği kaçak bir hücümüz var. kendisi kamburumuz. sertleşme sorunu olanlara falan büyü yapıyor, üfürükçü hocanın değişik versiyonu yani.

.derken elemanı iyileştiriyor ama cinin gücünü de istiyor, o ara olaylar karışıyor ve başta bahsettiğim yere geliyor. toplu seks partileri, şunlar bunlar derken bu kambur bir hayli kendini aştı zaten, bakalım ne olacak sonu.

.diğer tarafta prensesi şekil değiştiren arkadaş hemen kandırıverdi. tüm anılarını da alıyormuş, geriye bir tek tepkilerinden falan anlamak kalıyor ama ormana giren arkadaşa bir niyeti iyi midir değil midir diye içirsene, ha kalmaya gelmedi diye içirmemişlerdir ama yine de basit oldu. böyle hemen olayı hallettiler gibi, son dakika bir şey çıkabilir tabii.

.bu kızın tam olarak ne olduğunu anlamadık, ayaklı bomba, silah gibi diyorlar, ormanı korumak için de orada durmasını istediler, askerler gelecek mi buralaya? büyük savaş görüntülerini pek yapamıyorlar ama bakalım işler nereye gidecek, üç bölüm kaldı sadece...

--- spoiler ---