20 Eylül 2021

the witcher s01e04:

Of Banquets, Bastards and Burials

--- spoiler ---

.iyi güzel de devamlılık hatası olmadı mı şimdi? bu ozan arkadaşımızla ilk bölümlerde yeni tanışmış gibiydi ama o zamanlar prensesin cephesinde olaylar karışmıştı ve ne evli gibiydi, ne de diğer olaylar yaşanmış gibiydi. hadi bu eskiden oldu diyelim, kız daha ufalmış gibi, nasıl oluyor bu?

.niye böyle yaptılar? geçmiş hikayesi gibi anlatmadılar tam olarak, başka bir olay var mı bilmiyorum ama ozan ile witcher daha önceden tanışıyormuşmuş, onu korumak için prensesin nişanına katılmışmış ve kraliyetin büyücüsü ile de eski dostlarmış. eleman da henüz ölmemiş.

.kraliçenin kolundan bir parça yiyerek kızın yerini tespit ettiler, nasıl bir büyü ise büyücünün bağırsaklarını deşmeleri gerekiyor. bu ırk da baya vahşiymiş. prensese talip olmuşlar ama kraliçe çok fena aşağılamış, ondan mı bu kadar ortalığı katıp karıştırdılar bilemiyorum ama hikayeyi çok ters anlattılar. kasıt yoksa hata vardır.

.tabii prensesin yavuklusu şövalyeyi kurtarma olayı güzeldi. onun da ninesinden geçen bir özellikmiş, kendisinde olduğunu bilmiyorlarmış. o dakika witcher ile kaderleri bağlanmış ya da doğduğunda dedi ama ne alaka anlamadım bunu. tabii elemanı kurtaran witcher olunca belki orada bağlanmıştı. adam borcunu ödemek istedi, geralt yok istemez dedi. sonra sürpriz hakkını mı istedi ne oldu?

.o hak da neyse bilemiyorum. birden taraflar değişti. bir kere kullanılacak bir şey değil mi? mevcut kralın ki o zamanlar henüz evlenmemişler, hayatını kurtardığı için böyle bir hakkı olmuş. kraliçe ile karşı karşıya gelme pahasına bu şekilde bir olay çıktı. herkesi durdurdu ama tam elemanı haklayacaktı ki prenses coştu. sonra da evlendiler, kabul ettiği için lanet kalktı, kirpiden normal insana döndü.

.prensesin ormana girişi geçen bölümdü, oradaki tiplerle sıkıntı çıkar mı bilemiyorum .ordular ormana gelecek mi bilemiyorum. bir adet sıvı içirdiler, orada da nesin sen diyerek bitirdiler, uçuşan bir ağaç gördü, neye dalalettir bilemiyorum.

.kambur büyücümüzün işi zor. ilk kraliyet ailesinde bebeği de koruyamadı. erkek çocuk vermiyor diye kraliçeyi öldürmeye adam tutmuşlar. yaratığı kullanan değişik bir büyücü kardeş. güzelce kaçtılar falan filan derken pek de bir şey yapamadı. kimseyi koruyamadı ama bebeğe sen kızsın zaten pek de bir şey kaçırmadın diyerek sahile gömdü. öyle mezar da olmaz, sular alıp götürür be arkadaş.

--- spoiler ---