20 Eylül 2021

the witcher s01e03:

 Betrayer Moon

--- spoiler ---

.sekiz bölümlük sezonda çoğu yan konuyla geçmesini iyi karşılamadım. madem yan konu serpiştirdik neden seviştirmiyoruz, neden meme göstermiyoruz demişler herhalde, şu vakte kadar öyle bir havaları yoktu ama memeler havada uçuştu.

.bizim geralt supernatural gibi yaratık avlayacaksa işimiz var. bu witcher arkadaşlar zaten yaratık avcıları şeklindeymiş, bu bölüm başka bir tanesini gördük. kurt adam efsanesi, benzeri bir yaratık ile başladılar, iki saniyede yaratık arkadaşı yedi, güçsüz bir witcher'mış galiba.

.bu olayı fahişe ile takıldıktan sonra hikaye olarak dinleyen geralt atını rehin bırakıp biraz para kazanmak için mekana dahil oldu. hemen pazarlıklar falan filan derken kralın durumu beğenmediği ortaya çıktı. zaten mevzu bir kraliyet sorunuymuş. içerde kıskançlıkla birbirlerini lanetleyenler olmuş. kralın sağ kolu sanırım, kraliçeyle mi takılıyormuş? orayı bile tam takip edemedim. karıyı lanetleyince ortaya çıkan sonuç da ağır bir yaratık oluyormuş, onu geri almak için de sabaha kadar dövüşmek gerekiyormuş. en azından benim anladığım bu.

.dövüş sahneleri de pek güzel değildi bu sefer ama zaten bir saatlik bölümde son on dakikaya falan sıkıştırdılar. dövüş sahnesi ile diğer sahneleri birleştirmelerine gerek yoktu.

.bizim çirkin büyü kızımız kamburundan kurtulunca güzelleşiyormuş. istediği yere atanamayınca böyle bir olaya girdi. estetik olayının abartılmış hali diyelim. tekrar çocuk sahibi olmasını imkansız hale getiriyorlar. zaten büyüyü rahim ile yapıyorlar sanırım, öyle görünüyor.

.bu büyücü meclisi de tüm halkları kontrol eden bir meclismiş, arada toplanıp dünyanın gidişatına karar veriyorlarmış. büyücüleri krallıklara atıyorlarmış. bizim kambur istemediği yere zorla atanınca ipleri eline aldı ve istediğini aldı. böyle de insani meseleler var işte.

--- spoiler ---