20 Eylül 2021

the handmaid's tale s04e02:

 Nightshade

--- spoiler ---

.teksas falan ayrımış, bunlar bütün amerika değilmişmiş ama ne kadarı olduğunu söyledilerse ben takip edemedim. şimdilik savaşa hazırlanıyor gibi değiller ama sonunda june yakalandı. kanada içinde ajanlık faaliyetleri yada suikast falan yapamıyor olmaları da çok anlamsız.

.bu kadar devlet imkanı ile bir kadının ortlalığı ayağa kaldırması çok saçma, bu işler dışardan desteklenmeden böyle mümkün değil olmaz ama işleri o seviyeye getirmek istemiyorlar herhalde. martha teşkilatı ile oluyor demeye getirdiler, neyse ki çok uzatmadılar yakalandılar.

.yakalayan arkadaş da nick, seni yaşatmaya çalışıyorum falan dedi, iyi güzel de nasıl yaşatacak? ne kıymeti var? bu kadar şeyi yapmış insanı nasıl öldürmezler? bunun cevabını kolay kolay veremeyecekler.

.bu bölümde bile gittiler askeri kumandanları güzelce zehirlediler, hikayesi bu anlamda güzeldi. bomba gibi bir şey patlatalım kafasından zehirleme olayına geçtiler, bunu da sığındıkları evin hanım kızı söyledi, şimdi o nerde? hepsi nereye kaçtı? bunları bilemiyoruz.

.kanada'da işler iyi gitmiyor. serena bir şeyler ayarlayabilecek gibiydi ama kocası tabii ki müsaade etmedi, kendisine zarar verdiğini falan söylemesini istediler, nasıl bir yargılama olacak belli değil. esas olay serena'nın hamile olması. kimden nasıl hamile kaldı? kocası böyle bir şey yapamıyordu? nasıl oldu bu iş? allahın hikmeti mi diyeceğiz? işleri çok değiştirecek, salak karı diğer tarafta olsam dünyalar benimdi falan diyecek herhalde, şaka gibi oldu.

.bir de gelen çocukların gliead'ı özlemeleri de ayrı bir güzel oldu. yok neymiş june bunları düşünmeliymiş, ulan ilerde işe yarayacak, şu salak zenci lezbiyene ayrı uyuz oluyorum.

--- spoiler ---