20 Eylül 2021

lucifer s05e14:

 Nothing Lasts Forever

--- spoiler ---

.şimdi işler karıştı. sonraki sezon ilk bölümü izlemenin zararını gördük diyebilirim. sonuçta ne olacağını biliyoruz ama nasıl olacağı önemli artık. tabii tanrı niye emekliliğe ayrılıyor, michael bunu yapmış diyorlar ama niye göz yumdular, niye bir halef belirlemedi? bunlar belli değil.

.tanrının karısı muhabbeti aslında komik, diğer evrenden getirdiler. şimdiye kadar niye getirmemişlerdi? tek seferlik bir şey gibi anlattılar, sonra artık buranın tanrısı da orada takılsın dediler, o bu tarafta çok takılmış, sıra ondaymış.

.ardından vedalaşmalar, neyse ki güzeldi. tanrı lucifer ile barıştı. sevdiğini söyledi, gurur duyduğunu söyledi, daha ne olabilir ki? lucifer de babasını seviyormuş, şeytan ulan ama sevgi pıtırcığı işte.

.esas olay azrail'in kılıncını getirttiler. cebrail bununu yaptı. cebrail arkadaşımız kadın görünümünde bir melek, diğer birkaç meleği de gördük. emeklilik partisi komik sayılabilir.

.nihai bir dövüşme olacağı belli, kazananı da biliyoruz ama olsun yine de keyifli ilerliyor. salak chloe dedektiflikten anasının yolunu izleyerek ayrılmış. komik aslında, tanrıya destek olup daha çok insana destek olmak için yapmış ama bunu beceremeyeceğini biliyoruz.

.bölümün polisiye konusu ve adli tıpçı kızcağızın dramı da gereksizdi. içinde kötülük varmış da köpek balığı tarafından parçalanan cesetlere heyecanlanıyormuş da falan filan işte. tanrının bunla ilgilenmesi bile abes.

.ender bulunan hayvanları satarak akvaryumu işletmeye çalışan bir arkadaşın hikayesi diyebiliriz. akvaryumun yöneticisi ile kavga etmişler, öldürmüş. bunlar da restorantlara falan gittiler, o ara çifte buluşma yaptılar ki bu da komikti.

--- spoiler ---