19 Eylül 2021

the witcher s01e02:

 Four Marks

--- spoiler ---

.bir tane kambur kızcağızı büyücüler okuluna alıyorlar. esas karakterlerden biri bu galiba. kızcağızın aklını alan zenci bir oğlan var. onu da esas büyücümüz tutmuş ve geralt ile bağlantısı var. bu tip nerden tanıdık diyordum şimdi baktım, superman filmlerinde falan oynamış.

.neyse bu kızcağız pek başarılı bir büyücü de değil ama sonunda diğerleri yılana dönüp suya karışırken bu başlarında duruyor. olay nedir tabii anlayamıyoruz. büyücü okulundaki büyücüleri de anladığımız söylenemez, olaylar hızlı akıyor. herhalde kilit rol falan oynayacaktır.

.prensesimiz kaçışlarda, zenci bir elf ile karşılaşıyor. eldiveninin tekini veriyor. sonra insanlar buna biraz yardım ediyor ama düşman güçleri orayı da basıp insanları güzelce öldürüyor. tekrar kaçışlara devam ediyor. ne zaman karşılaşacaklar bakalım.

.witcher barda kendi halinde otururken şarkı söyleyen eleman tarafından rahatsız ediliyor, sonra anında bir iş veriliyor. tahıllarını yiyen bir yaratık varmış. böyle haşere servisi gibi çalışacaklar herhalde. ozan arkadaşımız yanında geliyor. karnına bir tane yumruk attığı sahneye güldüm.

.yaratığı buluyorlar ama zeki bir yaratık olduğu için öldürmüyor, böyle bir olayı varmış. elfler yakalıyor, elflerin de kökünü kazımışlar, insanlar ile savaştalarmış. birkaç yumruktan sonra öldürecek zannedip serbest bırakıyorlar, ne de olsa kendisi de insan değil.

--- spoiler ---