19 Eylül 2021

lucifer s05e13:

 A Little Harmless Stalking

--- spoiler ---

.bölüm bölüm polisiye hikayesine esas karakterler karışında daha iyi oluyor. büyük olasılıkla bunu her yaptıklarında bu notu ekliyorum.

.şimdi linda cinayeti itiraf ile başladı ama kızını takip ediyormuş, onu korumak için yapmış. sonra kızı geldi itiraf etmiş, o da üvey annesini korumak için yapmış. hastaymış, para gerekiyormuş falan filan işte. bu şekilde hikaye güzelleşti yani.

.esas olay tanrının yerine kim geçeceği meselesiydi. emekli olacağım deyip gitti. amenadiel hemen olaya girdi ama insanlar arasındaki hayatını pek beğenmiş bırakmak istemedi. lucifer o zaman ben olurum diyerek bölümü bitirdiler, tabii sonraki sezonun başını yanlışlıkla izlediğimiz için sonucu biliyoruz ama yine de olsun komikti.

.maze ve havva meselesini de biliyoruz. şimdi böyle takıldılar, güya havva pek mutluymuş da ödül avcılığına falan başlamış da falan filan ama esas olay maze ile takılmaları, ölümsüzlük yüzüğünü kabul etmemesi biraz komik ama haklı. ölüm yaşamın değerini belirleyen bir şey aslında. diğerleri öylesine takıldığı için normal zannediyorlar. insan evcil hayvanının ölümüne dayanamıyor, bu arkadaş ölümlü bir insan seviyor. kendisi yaşlanmayacak, o yaşlanacak ölecek falan şimdi düşünmüyor bile. klasik vampir aşk hikayesi işte.

.onlar da birlikte olmaya karar verdi, güya çok uyumlu çiftler ama çalışma koşulları komik. lafı gediğine koyma olayı da bu şekilde iyice arada kaynamaya başladı.

.linda ile durumlar aslında ilginçti, terapistlikten bu hale gelmesi de iyidi. lucifer'e verdiği ayarı da beğendim. meğer bencillik yapmıyormuş. pek sayılmaz ama iyidi hoştu işte. sonlara doğru annesi olduğunu da söyledi. kız zaten anlamışmış. böyle de tatlıya bağladılar.

--- spoiler ---