28 Eylül 2021

the walking dead s11e07:

 Promises Broken

--- spoiler ---

.bir önceki bölüm sonunda daryl hakkında bilgi almışlar gibi göstermişlerdi ama bu bölümde öyle bir şey olmadığı ortaya çıktı. başlarındaki arkadaş herkese öfke patlaması yaşıyor ama daryl ve kız arkadaşına ilişmiyor, zaten o onun için baba gibiymişmiş. daryl yanında çocuk ve babasını öldürmediler, yaralı anneyi öldürdüler, anne de bunun için teşekkür etti. daryl de zaten iyice psikopat olmuş gözünü kırpmadan öldürebilirdi. kadın öldürmedi. olayın özeti budur.

.tabii daryl bir taraftan gözcülük yapıyor, yemek depolarını falan keşfetti, oradaki yiyecekler için savaş yapmak da çok saçma, ulan devamı mı var? ne kadar idare edecek? şimdi açlıktan ölüyorlar ama bu olay komple çok saçmaydı. tüm güçlerini diğer tarafa yöneltmeleri gerekirdi.

.yine de psikopat paralı askerler ve daryl olayı için yapmışlar, bir de eski sevgili bilmem ve falan olunca izletiyor tabii her türlü.

.esas mekan, walking dead evreninin geleceği şımarık bir vali çocuğuna teslim olmuş gibi. vali denen tipi henüz göremedik. yumiko üst seviyeye gelcekmiş. diplomasını gördüler mi bilemiyorum ve bu kadar zaman nasıl unutmamış? onlar saçma ama diğerleri zombi temizlerken bu, buralarda takılıyor.

.ceza olarak önlem almadan zombi temizlemek de saçma. bir sürü askerleri var. kıyafetleri zaten onları korur. uğraşmak istemiyorlar, diğerlerine ceza oluyor, böyle bir şeyler işte. bir manası olmadığı bariz.

.gözlüklü kızcağız, eugene ona artistlik yapmak için valinin çocuğuna bir tane patlattı ve diğerlerinin yerini falan söyleyecek, o kıvama geldi. daha da saçma olamazdı.

.bir de güvenlik var ne olacak benim buluşmamı bozdun falan diyorlar, ne lan bu? zombiler geliyordu işte herkes şahit, güvenlik nerdeydi? bu kadar iş içinde baya saçma şeyler oluyor.

.fısıldayanları taklit ettikleri kısımları yazmayı unutmuşum. maggie'nin zombi yürüyüşü çok komik, hiç olmamış. yine de zombi ordusu toparlayıp gitmeleri iyidi, bakalım olaylar nereye varacak.

--- spoiler ---