28 Eylül 2021

the handmaid's tale s04e10:

 The Wilderness

--- spoiler ---

.bu nedir lan? june ve ekibi yırtıcı oldu. yırtıcı hayvan gibi adam parçalıyor, parmak kesiyor, kafa kesip duvara asıyor. son sahneyi de anlamadım. tekrar gliead'a mı girecek ne yapacak? kanlı ellerle bebeği öpüp veda etmek nedir? teslim mi olacak? sahipsiz topraklarda bu iş oldu ama çok mantıksızdı.

.intikam almaya tamam da bunu çeşitli yollarla yapabilirlerdi, neden ellerini kana buladılar? hani tecavüz edenin çükü koparacaksın olayını, linç söylemini gerçek hale getirmiş oldular. onlardan daha iyi olmadığını göstermiş oldular. modern dünyada adalet zaten yok ütopik de olur diye gösterirken kendi elleri ile öldürdüler, çok saçmaydı.

.nick ve sakallı da yardım etti. sonucun ne olacağını bildikleri halde bunu yaptılar, o da biraz abartıydı. hem kimse nasıl hesap sormuyor. adamın karşılığında 22 tane kadını serbest bırakıyorlar, nerde bu fred diyen nasıl olmaz?

.june baştan sonra sakin gibiydi. geçen bölüm sonu kendini kaybetmişti. daha sonra fred'in daha önemli olduğuna kanaat getirip ondan da önemlisini bulma gibi çok mantıklı bir yola girdi. hepsi tamam dedik ama adama cezayı elleri ile verme olayına girince hiç olmadı. hem de bunun öncesinde nick ile öpüşmeler falan komik oldu. nick'in yayına mı dönecek nedir tam olarak? koskoca gliead'ı bunlar mı bitirecek lan?

.çok daha iyi bir final bekliyordum. bu sezon güzel bölümler yaptılar ama olmadı. sakallı abimiz karısını çabuk atlattı, içerde çabuk yer buldu. bu kadar olaya nasıl girebiliyor? zaten hannah'ın yeri ile ilgili bilgiyi falan da getirmişlerdi. ne bileyim bundan iyisini yapmaları lazımdı. mesaj verelim derken saçmaladılar.

--- spoiler ---