27 Eylül 2021

the handmaid's tale s04e09:

 Progress

--- spoiler ---

.saçma işler oluyor ama sonu fena değildi. özgürlükler ülkesi olsa da işler böyle olabiliyor. büyük balıklar için küçük balıkları kullanabiliriz diyorlar, bu ülkenin büyük balığını da görmedik ama waterford arkadaşlarımız işbirliğine yanaştı. diğerlerini bunu sattığını görünce böyle yaptı ama kumandan arkadaşlar da bunun olabileceğini öngörüp başka bir şeyler yapması gerekirdi. çocuğunu alırız diye yaklaşmak çok saçma oldu. o yüzden pek beğenmedim.

.zaten kadın çocuğunu korumak için neler yapabileceğini göstermiş, ona gelip böyle salak salak konuşmasının bir mantığı yoktu. serena ve kocası da özgür birer insan olacak dizi artık kanada'da geçecek, komedi olacak galiba bundan sonra ya da june burada onların kumandanı olacak, öyle bir şeye geçiyor olaylar.

.nick görüşmesi de çok saçmaydı. hiç kimse denetlemiyor mu lan bu adamı? nasıl özgür bir kumandan bu kadar? ayrıca adı üstünde kumandan, bir karısı var ve bir damızlığı var, bunları nasıl unutuyor june? hatta çocuğu bile olmuş olabilir bunca vakit, salak saçma bir romantizm ekliyorlar ama işlerin arka planı böyle, kendileri bile unutuyor, yüzük takıyor sonra şaka gibi...

.luke denen arkadaş da nick ile görüşmesi için yalnız yolluyor. yalnız daha iyi konuşursun diye göz kırpması eksik kaldı. zaten aşk çocuğu olduğu söylenmişti. nick söylemişti galiba, june'un bundan haberi var mı? yoksa o mu söylemişti bilemiyorum ama kocasına dönünce kötü hissetmesi de garip. giderken gülüyor falan sonra bir haller geliyor, mal oldu iyice bu karı, deli edecek beni.

--- spoiler ---