26 Eylül 2021

lucifer s06e05:

 The Murder of Lucifer Morningstar

--- spoiler ---

.tahmin edilebileceği gibi kızcağız zaman yolcusu çıktı. çok öfkelenince zamanda yolculuk yapabiliyormuş. ne alakaysa işte şimdi uyduralım demişler ama bölüm sonunu bağlamayı unuttular, kız kızıp çekip gittiydi, onu unuttular. üstelik maze yalnız bırakmışsın, şu vakit bile yalnız bırakıyorsun, yapma etme dedi, ona rağmen bir son sahne eklemediler.

.tabii lucifer kızını bırakmayacağına emin, o yüzden öldürüldüğünü düşünüp bunun bir dedektiflik olayını çözelim dediler, o bağlamda iyidi ve komikti ama sonu boş kalınca saçma oldu. belki sonraki bölüme taşımak istediler bilemiyorum ama daha iyi olabilirdi.

.zaten zaman yolculuğu filmlerinde ne yaparsan yap kaderden kaçamazsın geyiği vardır. bu arkadaş da azrailin kılıncını cennete teslim ederek bundan kaçınabileceğini düşündü ama bin tane şey olabilir, ne alaka? bu şekilde çözülmüş olması da çok saçma ama bu dizinin sonunda lucifer'i öldürmezler gibi geliyo rbana.

.dan ile chloe karşılaşması yapalım dediler. alet diğer güçler de veriyormuşmuş. ulan niye şimdi? kaç zamandır görüşebilirlerdi, yine duygusallık verelim tarzında bir zorlama olmuş. beğenmedim.

.yine de kendi halinde diğer karakterler maze, havva ve amanediel iyidi. lopez arkadaşımız büyük resmi görmeye başlamış. diğerlerinin özel güçlerinden ve dünyanın sonundan şüphe ediyor. amenadiel'e konuyu açtı. pek ihtimal vermedi ama yeni bir meleğin geldiğini ama fark etmediğini görünce şüphe etti. mantıklı bir hareketti ama çabuk kandı.

--- spoiler ---