13 Eylül 2021

the walking dead s11e04:

 Rendition

--- spoiler ---

.daryl meselesini daha önce de benzer bir yere getirmişlerdi. yine bir çete vardı, bu katıldı katılmadı falandı filandı derken bir sürü olay olduydu. çete kimdi, sonuç ne olduydu bilmiyorum ama şimdi paralı askerlerin oluşturduğu psikopat bir olaya girdi, çok daha sert ve profesyonel adamlar ama yine aynı olaylar.

.olayın başındaki tip happy dizisindeki blue karakteri, adam psikopat karakter, burada da öyle, burada ağır psikopat olmuş. asker arkadaşını geride bırakıp geleni ateşte yakıyor, ateşle kutsuyor. böyle yarı dini bir motif ekleyip olaylar eklemişler, iyi güzel ama bu devirde insanın azaldığı noktada çerez niyetine adam öldürmek biraz saçma.

.diğerlerine mevzuyu anlatıyor iyi güzel ama anlattığı adam kalmayınca mevzunun da önemi kalmayacak, çok saçma yani.

.daryl konuyu hemen çözdü, daha kötü durumlarda da olduydu. neyse ki ikna etti. bir miktar bilgi de verdi aslında ama o kadar olur. yakaladıkları diğer tip bunu tanıyordu, onu da gözden çıkardı. artık yaşama güdüsü nasılsa olaylar böyle ilerliyor. diğer tiplerle karşılaşsalar ne olacak? bu hikaye nereye gidecek belli değil.

.salak maggie bu tiplerin asker olabileceğini görmedi mi? zaten son karşılaştıkları tip kesin askerdi, buradan çıkarım yapıp bunlara bulaşmamaları gerektiğini nasıl görmediler, hadi açlıktan diyecekler ama bunları yenmelerinin imkanı yok, saçma yani.

.diğer hikayeye gelmediler, gelseler zaten nereye gidecek? dört kişinin olaya dahil olması bu kadar uzun sürdü, bunların saçma sapan hikayelerini kim ne yapsın? bir de bu kadar yakın mesafede bu kadar insanın olması ve birbirlerinin farkında olmaları da ayrı komik.

--- spoiler ---