12 Eylül 2021

the walking dead s11e01:

 Acheron: Part I

--- spoiler ---

.diğer sezonlardan farklı bir hava ile başladı. zaten yarım hikaye şeklinde bir olay. iki haftalık yemek için bir sürü zahmete girdiler, adamlar açlık çekmeye başladı, birbirlerini de yerler aslında ama artık o meselelere girmek istemiyorlar.

.maggie eski mekana gidelim, oralar çok bereketli dedi. tabii hayalet katilleri varmış. bir tanesi kendini patlattı idi, onlara doğru yol almaya başladılar. daryl hiç yorulmuyor zaten, şakır şakır olaya girdiler. negan da yanlarında...

.atışmalar falan derken arada beni öldürmek için getirdin dedi ki mantıklı ama bölüm sonunda maggie saçma sapan şekilde tehlikeye düştü, negan da yardım etmedi gibi göründü ama kesin tersi çıkacak, zaten bu şekilde öldüreceklerini hiç zannetmiyorum.

.fırtınadan kaçıp metro hattına girdiler ama metro hattında garip işler dönmüş, ceset torbaları içinde bir sürü zombi, onları öldürelim derken diğerleri geldi. birileri organize ediyor gibi ama olaylar karışınca köpekcik kaçtı gitti, daryl peşinden gitti. derken maggie'nin olay gerçekleşti, bakalım nereye varacak olaylar.

.diğer tarafta neyse ki eugene hikayesine döndüler, eleman romantik bir karşılama mı bekliyordu bilmiyorum ama bir sorgu ile devam ettiler. uzun süre tekrar tekrar aynı soruları soruyorlarmış, süreç de çok uzun sürüyormuş. bir taraftan makul ama diğer taraftan hapishane gibi. yeni tip prensesin üstün gözlem gücü ile iki saniyede bunların arasından sıvıştılar, komikti bir bakıma.

.tabii tam çıkacakken diğer bir tipin kız kardeşini hatıra tablosunda gördüler, arananlar, ölenler, gördünüz mü diye fotoğrafını görenler falan derken tekrar geri dönecekler herhalde. ilginç ama tıkalı devam ediyorlar bence. olayların nereye gideceği kendileri bile bilmiyor.

--- spoiler ---