10 Eylül 2021

the walking dead s10e22:

 Here's Negan

--- spoiler ---

.negan'ın hikayesi iyi hoş ama sezon finali için ne anlamı vardı? diğer hikaye daha önemliydi. büyük bir topluluk bulmuşlardı. onu sonraki sezona saklayıp negan olayına geçelim demişler. negan'ını da iyi karaktere çevirdiler. özünde iyi bir insanmış ama sonra kafa ezmeyi çok sevmiş falana getirdiler, saçmaydı be.

.yani hikaye olarak güzel de ne ara bu kadar psikopat oldu, insanların yüzünü yakıp karılarını alıyordu. ibreti alem için yapmadığı yoktu, diğerleri yanında olunca mı coştu? esas kısmı o aslında ama kendine yardım eden doktoru falan kurtardı, diğerlerini öldürdü. kırmızı görüyormuş her tarafı, böyle bir bağlama çektiler ama bence olmadı.

.yine de karısı için yaptıkları ve aralarındaki olay iyidi. bir ara muhabbetini edip sonra hikayesine geçmeleri falan gayet iyidi. karısını bırakıp gitmesi zaten hiç olmadı. kadının intiharı süperdi, notu da süperdi ama ne bileyim böyle olmamalıydı sanki. 

.negan kalsa yine ölecekti, o şekilde ölmesini görmedi, her şekilde ölecekti ama böyle oldu falan mı? zaten bir sürü hasta, doktorlar şunlar bunlar gidince hepsinin hali üç aşağı beş yukarı böyle olmuştur.

.negan'ı toplumdan ayırdıktan sonra sopasını bulmaya koyulup, bulduktan sonra hikayesini anlatıp sonra gelen zombiye bir tane çaktıktan sonra bunca zaman toprağın altında kalmış sopanın kırılması ve vedalaşması da, eh işte...

.kötü karakter mi olacak tekrar dedik ama adam aydınlanma yaşadı. bu açıdan beklenmedik bir şeydi ama dizide esas adam olacak gibi böyle. biraz saçma değil mi bu?

--- spoiler ---