8 Eylül 2021

the walking dead s10e20:

 Splinter

--- spoiler ---

.madem sezon bitiyor niye doldurmayalım olayları demişler. sezon sonu bu bölümün sonundan devam edecekleri çok belli. yeni karaktere bütün bölüm ayırmak da çok saçma oldu.

.eugene ve arkadaşlarını paketlemişlerdi. deli kızın gözünden olayları tekrar tekrar gördük. prenses sıkıntılı bir geçmiş yaşadı, onları iki saat uzata uzata anlattılar. sadece hapsolduğu vagonda geçecek dedim ama o kadar deneysel girmediler işe.

.arada bir çıkıp girsin diye delik bırakmışlar, nasıl bir hapisse artık. bu yeni tipler insancıl tiplere benziyor ama tarikat da olabilir. adam yiyeninden, zombi manyağına kadar her türlüsü ile karşılaştığımız için yeni tiplerle karşılaşmanın bir albenisi yok aslında.

.yine de bu tipleri uzattıkça uzattılar, kaynaklara sahip görünüyorlar, aşırı organize görünüyorlar. madem öyle niye bunların hikayesi de onların hikayesi değil? bunca zaman dünyada medeniyet kaldıysa niye bizi bu mallarla uğraştırdılar?

.arada helikopter falan uçuyordu, onlara bağlayacaklar sanırım ama ne gerek var işte? rick orayı da yıkacak belki, michonne ile falan karşılaşacaklar, komiklik yapıyorlar. 

.ezekiel sahneleri fena değildi. onu görüp değişik davranmasından olayların garipleştiğini anlamıştık da yine de olsun, bölümdeki tek iyi sahne diyebilirim.

--- spoiler ---