1 Eylül 2021

the walking dead s10e19:

 One More

--- spoiler ---

.peder ve kolsuz oğlanın hikayesi. gabriel ve aaron idi sanırım. ikisi keşif görevindeler, işe yarar bir şeyler arıyorlar. adamlar azimli yılmıyor ama bir şey yok da yok işte.

.haritada olmayan bir yer buluyorlar. içinde malzeme var ama daha önemlisi canlı bir domuz var. canlı bi domuzu insan niye oraya sokar ya da sokmuştur diye düşünmeden yiyorlar. hani sütü falan sağılmadığına göre baya  saçma bir hareket aslında ama iş olsun diye işte.

.bunlar eğlenip sarhoş olduktan sonra mekanın sahibi geliyor. hayat dersi vermeye çalışıyor. rus ruleti sahneleri hep güzel aslında, bunlar da nasıl iyi insanlar olmuş böyle. rus ruletinde kendi kafalarına sıkıyorlar. beyinleri patlayabilirdi ama patlamıyor.

.bir süre sohbet ettikten sonra manyak eleman ikna olur ve silahını bırakıyor. peder de oracıkta beyninin pekmezini akıtıyor. adamlar iyi kandırmaca yaptı. yani anın büyüsüne kapılınca ulan ne yaptı peder kötü tarafa geçti mi diyorsun ama aslında çok mantıklı. kardeşini falan öldürdüğünü söyleyen bir tip, bunlara rus ruleti oynatan bir tip herhalde güvenilmez. bu mallar da çizgiyi geçtiydi. peder adam öldürdüydü falan ama onları saymıyorlar herhalde. girişte kısa bir kesit vermelerinin mantığı da bu olsa gerek.

.daha sonra bu adam bizi nerden dinledi derken tavan arasında yer buluyorlar. ikiz kardeşini bağlamış, karşısında karısı ve çocuğu, kafalarına sıkılmış durumda. acaba aynı olayı adama da mı yaptı diye düşünüyoruz, adam hiç konuşmadan silahla kafasına sıkıyor, tek bir düşünce varmış aklında o da ilginç oluyor.

.tabii ilginç bir hikaye ama tamamen sezon bitecek ama şu bölümleri bir dolduralım mantığına göre yapmışlar, buna rağmen hiç fena değil.

--- spoiler ---