25 Eylül 2021

the handmaid's tale s04e08:

 Testimony

--- spoiler ---

.çok daha iyi olabilirdi. bu kadar olay sonrasında olaylar kanada'da mahkemeye taşınıyor ama mahkeme sahnesi şaka gibi olmuş. olayların genel bir özeti, biraz atışma sonrasında waterford mallarını karşılayan hayran kitlesi olması iyice saçmaydı. ulan bunun neresini savunuyorsunuz? buna hayret etmemiz için yapmışlar ama madem insan üretmek istiyorsunuz bunu insani şartlarda yapabilirsiniz, yine ürettikten sonra aileye koyarsınız ne olacak? ciddi ciddi bunu savundu adamlar, şaka gibiydi.

.june karakteri intikamcı malın tekine döndü. af dileyen bir "teyze"yi aşağılayarak intihar etmesine sebep oldular, kadın da ölmüş gitmiş oldu. sanki bunun onlara bir faydası var. zaten güç manyaklığı içinde normal insanlar da psikopata dönebiliyor, ortam böyleydi diyebilirler. sanki sistemi o mu kurdu anasını satayım?

.saçma sapan işler olacak gibi. kanada'dan zaten bu iş olmaz. tek gözlü kızcağız ölmemiş. lydia yine ona verildi. bu kaçıncı mallık? sakallı da bu duruma hizmet ediyor gibi, adam bir öyle bir böyle mi oynuyor? ne demek istedi onu çok anlamadım.

.bir de june ve eski eşi luke var. eski diyorum çünkü artık çok sular geçti o köprünün altından, aralarında sıkıntı olduğunu biz buradan görüyoruz, kendileri nasıl görmüyor lan? bak gerçek olmadığının kanıtı da bu aslında, oyunculukta bir ölçüt olabilir bu.

.hannah meselesi de çok saçma ilerliyor. zaten kadını tanımadığını da anlatması gerekir. anlatsa ne değişecek orası belli değil. bir yerden sonra kurtaramayacakları belli ya da atıyorum bir haber gelse, her şeyden elini eteğini çek kızını sana göndereceğiz deseler tamam diyecekler mi? biraz da öyle görünüyor olaylar.

--- spoiler ---