24 Eylül 2021

lucifer s06e03:

 Yabba Dabba Do Me

--- spoiler ---

.sonu güzeldi ama tüm bölüm resmen dalga geçtiler. dizilerde çizgi filme dönme eşiği var. belli bir süre sonra yapacak bir şey bulamayıp bir bölüm çizgi film alemine geçiyorlar, kaçıncı kez bunu yapıyorlar ama lucifer altıncı sezonda yaptı bunu. kendileri komedili olduğundan sırıtmayacaklar sanmış ama bence çok sırıttı, o çizgi film neydi lan öyle? komik desen değil, bağlamı da kopuktu yani.

.bölüm sonunda lucifer'in kızı kendisini öldürmeye geldi. bıçaklı bir kanadı var, değişik bir kızcağız, öldürmeyeceği de bariz. olaylar çıkacak ve tabii en önemlisi ne ara kızı oldu bunun? olmuştur da hiç bahsi geçmedi. şaşırtmak için uğraşmışlar, iyi oldu. dan ile muhabbetleri de güzeldi.

.meğer dan'i öyle çıkartamıyormuş. çıkarttığı zaman ruh oluyormuş. şimdi dan dizide ruh olarak mı kalacak? supernatural evrenine göre geri dönen ruhlar dünyada kafayı yiyor ve dadanıcı ruh oluyor, o yüzden nereye bağlayacaklar bakalım.

.olay da çok basitti, polisiye olay olmamasına rağmen basit yaptılar. artık cehennemde polisiye geçiyor diyebiliriz. en sevmediği insana yardım edince olayı çözeceğini düşündü. ilk bölümlerde chloe'yi vuran bir arkadaş vardı. meğer annesi terk etmiş gitmiş, ona da bir sempati duyunca herkese bir sempati duyabilirim dedi ama katıksız sosyopat olanlar var onlar ne olacak?

.yani saçma bir yerden tanrılığa bağladılar. tanrı olmaya hazırım falan dedi ama bir ışık mışık da gelmedi. nasıl bir şey olacak? ne değişecek onu bilemiyoruz. şimdi öyle kafalarına göre gidiyor.

.amenadiel de kendi başına polisçilğe başladığı bir gün maze destek için ona geliyor, polisiye olayları buraya indireceklerse hiç olmayacak, benden söylemesi.

--- spoiler ---