24 Eylül 2021

the handmaid's tale s04e07:

 Home

--- spoiler ---

.bir hayli ağır bir bölüm oldu. yine uzun süre kapalı mekanlarda geçti. tüm parayı harcamış gibiler. hikaye buruya gidiyor denebilir ama yine de işlerine geliyor. zaten june baştan sonra mal gibiydi. bölüm sonunda eski kocasıyla sevişince rahatladı gibi gösterdiler ama garip bir psikoloji, ne düşündüğünü anlamak zor. kendisi de psikopatın teki oldu haberi yok.

.geride kalan tek gözlüyü soran eden, hatırlayan yok. hiç mi istihbarat yok? hiç mi başka imkan yok nasıl dönüp bir bakmazlar arkadaş, en azından öldü kaldı haber gelmesi gerekirdi. diğerleri bulacak gibi geliyor bana.

.serena ile görüşmesi efsane oldu. hamile kalması çocuğunun ölmesi gibi bir şey saçmaladı. cidden çok ağır bir laftı. ne şartta olursa olsun en azından bu çocuğu sana bırakmazlar, sen psikopatsın, bize yaptığını ve verdiğin acıyı anlaman için çocuğu senden alacaklar falan demesi lazımdı. bilemiyorum yanlış mı anladım ama çok abartıydı.

.diğerleri ile buluşması ya da alışveriş merkezinde yaşadığı travma sonrası stres olayları da gereksizdi. bir de lezbiyen doldu her taraf, karakterler lezbiyen zaten, bir de devamlı gösterip duruyorlar. garip işte. değilse değil deyin. zenci lezbiyen arkadaşı da sevgilisi ile papaz oldu, onla barışmaya falan filan çalışıyor.

.en başta sığınma talebini gizli tutabilirlerdi ya da yardım gemisinden başka bir yolla ülkeye girmiş gibi gösterebilirlerdi. yani yardım faaliyetlerine etkisi olmayabilirdi ama sallayalım demişler.

--- spoiler ---