23 Eylül 2021

the handmaid's tale s04e05:

 Chicago

--- spoiler ---

.paraya kıymaya başladılar. geniş çerçevede görüyoruz. savaş alanlarını görüyoruz. şehirleri görebiliyoruz. zaten hangi şehirlerin katılmadığını bile yeni yeni söylüyorlar sanırım. üzerine bir de uçakla bombalama ve yıkım görüntüleri eklediler. öyle çok bir şey görünmedi ama yine de olsun. sadece evin içinde ya da büyükçe bir mekanda toplaşmış dünyanın kaderine karar veren insanları görmekten sıkılmıştık. yine de askeri güçleri çok yüksek kabul ediyorlar, devletlere kafa tutuyorlar. 

.tek gözlü kızcağız da öldü galiba. henüz belli değil, sonraki bölüme kaldı. june yine kendisini peşinden sürükleyerek bir şeyler becermeye çalıştı. diğer tarafta da bunları kurtarmak için plan yaptılar ama planın ufak bir sıkıntısı vardı ki o da uçakla bombalama...

.bombalamadan june sağ kurtuldu. zenci arkadaşı ile karşılaştı. bir anlamda kurtuldu diyebiliriz ama zannetmiyorum kızını bırakıp çıksın. çıkarsa ne olacak? dizi kanada'dan mı devam edecek? buna da pek iyi cevap bulacaklarını sanmıyorum.

.bir taraftan mayday olsun diğer direnişçiler ya da işte militanlar olsun toplaşıp bir şey yapabilirler ama june'un bu şekilde bir işe kalkışması da saçma olacak. sonraki bölüm ne olacağına bağlı hepsi.

.zaten bu direnişçilerin eline düştükten sonra tek gözlü kızcağız güya baştaki elemanı severek bir şeyler yapıyor gibiydi ama onu da bıraktırdı. belki kalsa kalırdı, sonuçta şapşal bir insan ama adamların organizasyon yok, allaha emanet yaşıyorlar, gilead bile bunlardan iyidi.

.lydia teyzemiz çok hırslıymış. bunu göstermiş oldu. sakallı kumandana önce kafa tuttu, sonra birlikte çalışmaya başladı. aslında birlikte çalışmak denmez de birbirlerini kullanıyorlar. sakallıyı bu kadar kolay rahat bırakmaları çok saçma aslında. tüm olaylar onun sayesinde oldu. 

.nick salağı da bir öyle bir böyle, nasıl kumandan anlamıyorum. ortalıklarda june'u soruşturuyor. kendi adamları bilemiyor ama martha'lar biliyor.

--- spoiler ---