16 Eylül 2021

the 100 s07e16:

 The Last War

--- spoiler ---

.o kadar kötü bitmedi aslında. tabii son mesaj sonsuz yaşamdan daha önemlisi arkadaşlarınızdır, ailenizdir demeleri biraz abartı oldu. kimse dönüp arkasına bile bakmaz ama yine de bu mesajı vermeyi ihmal etmediler. hadi hepsi tamam ama murphy nasıl emori'yi geride bırakıp tekrardan göremeyeceğini bile bile arkadaşlarını seçti? o hiç olmadı.

.son test savaşmamaktı. yükselme meselesi güzeldi aslında ve bu kadar zamandır birbirlerini boş yere öldürdüklerini anladılar. bunu octavia gözünden ve sözünden yapmaları da iyidi.

.clarke salağını geri almaları en iyi kısmıydı. tarihte ilk kez test olan birini gelip öldürme diye bir şey olmuş, o yüzden herkesi aldılar ama clarke geride kaldı. köpekle birlikte ben yalnız olmak istemiyorum derken arkadaşları geldi.

.son test muhabbetinde ve savaş muhabbetinde sakallı abimiz aslında haklıymış, madinin olayı da geri dönmedi ama fedakarlığa değmiş oldu, buna hiç girmediler, girmeyi bile düşünmediler.

.tabii madi iyi olsun diye dünyaları yakan clarke ona vedasını da yapabildi. yükselme olayı gözle görüyor bile olsalar aslında melek oldu demek gibi bir şey. ona da diyecek bir şeyim yok. yani stargate yükselmesi tarzında yapabilirlerdi, belki devam etse olabilirdi ama biterken böyle bir şey yapalım demişler.

.karanlık kumandan arkadaşa baştan çözüm bulsalar belki olay hiç bu noktaya gelmeyecekti. ölenler haybeye öldü. adamın ortalığı katıp karıştırması komikti ama neyse ki indra bu sefer öldürdü. diğerleri  niye daldı bilmiyorum ama ortalığı karıştıran şeytan arkadaş, az daha başarılı oluyordu. aslında tüm sezonlar olay buydu, adam haklıydı, şimdi ötesi var diye bir anda savaşmayı bıraktılar. pek samimi olmasa da en azından bırakabildiler.

--- spoiler ---