13 Eylül 2021

raised by wolves s01e09:

 Umbilical

--- spoiler ---

.bölüm sonu marcus'un necromancer gözlerini yutup ölmesi falandı. adamların karıştırdığı yere bak, şimdi bu arkadaş yarı necromancer mı olacak nedir? normalde ölmesi gerek ama işin bokunu çıkaracak gibi duruyorlar.

.sol neden konuşmuyor? sadece kafayı mı yediler bunlar? sol nedir zaten orası da bir muamma, neden anne'yi öldürme dedi? sonra hamile kalması meselesi var. simülasyondan sonra diyor ama garip işte. zaten bebek yarı karbon bazlıymış yani bildiğin melez geliyor ve bebek her şeyi değiştirecekmiş. tek çare melezler, insanlarla olmayacak demeye getiriyorlar ama çok abartı bir fantastik hikayeye döndü.

.doktor annenin olayı iyidi. kanını vermesi falan da iyidi. bunların zaten ortak iş yapacakları belliydi ama marcus çok abartı şekilde kendini kaybetti. bu ridley abimizin filmlerinde böyle bir karakter oluyor sanki hep, manasız bir çıldırış yaşıyorlar.

.zeki velet babayı geri getirdi. çocuklar arasında bir tek o kalmıştı, o da gelince çocukların hepsi android'leri seçmiş oldu. babanın şakayla kendini tanıtması da komik aslında ama diğerlerini kandırıp kaçabildiler, aslında tüm imkanlara da sahipler ama işler bir türlü ilerlemiyor.

.şu tecavüzcü malın ölümü güzel oldu. ondan kan çekerken kanın geri gitmesi ve güçlendirmesi yine çok aşırı fantastik bir hikayeydi. nasıl tek yönlü olmaz arkadaş? böyle bir manyaklık olabilir mi? kanın güçlendirmesi de bebek için ayrı hikaye, o kadar ilerle mi olaylar bilmiyorum ama bilim kurgu sınırlarını çoktan aştılar.

--- spoiler ---