12 Eylül 2021

raised by wolves s01e05:

 Infected Memory

--- spoiler ---

.dizinin en iyi bölümüydü. yaratıcılarının hikayesini de anlattılar, tabii buna niye o an geldiler? güya etrafa bakınıyordu ama anılarına dalmak istedi. yaratıcısı inançlı aileden ateist olmuş bir arkadaşmış. andorid'e sevgi yükleyip insan embriyosu vererek yeni bir başlangıç yapmak istemiş. aslında çok basit hatalarla başarısız oldular, şimdi diğer çocuklarla olmaz bu iş, o yüzden her türlü saçma olabilir ama ikilemleri güzel işlemişler.

.anne, yaratıcısına inanıyor, aynı zamanda seviyor. tabii o insan, ayrı bir inanca gerek yok diyor ama baba aynı inançlılar gibi konuşmaya başladın diyor ki haklı. inançsız zaten ne olabilir? adam bunu düşünenemiş mi? sadece bilimle? sadece android ile ne olabilir? bunu sorgulamışlar resmen.

.hala yaratık yememe olayı yapıyorlar, yaratığın yediği mantarları yiyeceklermiş. bu mevzuyu uzatmasalar iyi olur ama mantarları toparlarken düşüp ölmemeleri saçma, bu kadar zaman nasıl tespit edememişler, onlar yine saçma ama yine de güzel işte.

.marcus kafayı yiyecek, peygamber oldu, sol onla konuştu. bu sahneler ayni vikings oldu ama bilerek mi yaptılar bilmiyorum, arada zaten aynı karakteri oynamış diyoruz, nedense adamın kendi konuşması böyle herhalde, zayıf oyunculuk diyebiliriz.

.karısıyla sevişirken neşter ile kalbini deşiyordu. çocukları kurtarma olayı da biraz saçma, bunlar da ateist idi, androidlere yardım edip birlikte büyütmeleri gerekir aslında. bir de diyelim çocukları kurtardılar, nereye götürecekler? götürecek yer mi var? ona hiç gelmediler.

.hızlı hareket eden arkadaş kim? başta düşen kız mı? baba ve anne de gördü, birbirlerine söylemiyorlar ama kemiklerin arasında kendine ev yapmış ve çok becerikli, gizem yapalım demişler ama nasıl mümkün olabilir? hem öyleyse niye tekrar gelmemiş bunlara?

--- spoiler ---