11 Eylül 2021

raised by wolves s01e02:

 Pentagram

--- spoiler ---

.ortam hep yapay ama yine de esas karakterler fena değil. allahsız toplum yaratma fikri için zaten izlenir gibi duruyor ama bir yere varmayabilir. allahlı veletleri toplayıp dönüştürmeye mi çalışacaklar? bölüm sonunda gelenler kimdi? diğer gemiyi mi fark ettiler? hepsini mi öldürecek nedir?

.bu annenin modeli zaten kitlesel katliamlar için yapılmış. özel bir türmüş. gözleri ile şakkadanak öldürebiliyor her şeyleri, uçabiliyor, mermiden etkilenmiyor, artık bir nevi tanrı denebilir ama android kendisi ve tanrıya karşı savaşta...

.veletlere evrimi falan anlatıyordu, kızın hamile olduğunu fark etti. onu diğer tarafa geçirdikten sonra olaylar gelişti ama yeni yırtıcı hayvanların nerden geldiği belli değil, başkalarının gelebileceğini düşünmeleri gerekirdi. 12 senedir karşılaşmıyorlar, şimdi ne alaka yani?

.bölümün başında da ragnar abimizin yani bu dizide marcusmuş adı, onun hikayesini gördük. androidler ile kapışıyor gibiler ama aynı zamanda allahlı tiplerle de kapışıyorlar. kim hangi tarafta anlamadım. sol'cu diyebiliriz bunlara.

.derken yüz nakli yaptırıp dünyadan kaçan tiplerin yerini arıyorlar. oğulları varmış, onu falan bunca zaman idare ediyorlar, kimse de çakmıyor. dna falan kontrolü yok demek. o kadar gelişmiş ama bir yüz değiştirince bu işler oluyor demek, neyse buna çok takılmıyoruz ama bu tipin android ile işbirliği yapması gerekir, ne alakaysa işler öyle ilerlemedi. her an dağıtabilirler kendilerini...

--- spoiler ---