30 Eylül 2021

lucifer s06e07:

 My Best Fiend's Wedding

--- spoiler ---

.bölüm baştan sona kötüydü ama son dakika lopez'in olayları çözmesi ve esas üzüldüğünün onu geride bırakmaları olduğunu söyleyip dünyanın sonunun geldiğini açıklaması güzeldi. en azından onun için beğendim. buradan hikayeyi final sezonunda güzel devam ettirmelerini umuyorum.

.yoksa adem havva göndermeleri ve havva'nın lezbiyen olup şeytanla evlenmesi falan komik değil. zaten evlilik görüntüleri dahil hepsi mide bulandırıcıydı. maze'e özel bir şey mi yapmışlar bilemiyorum ama kadının kendisi de tiksiniyor bence.

.rory denen yaşlı ergen arkadaş da annesinin ölümünde babasının yanında olmadığından bahsetti. o kadar kısa süre değilmiş, göründüğünden yaşlıymış ama lucifer hep olması gerektiği zaman olmuyormuş. pek ine olacak tanrılık işi? tanrılıktan mı böyle? mevzu nedir? ergen tribi atacağına bir şey anlatsa iyi olacak, yok zamanının devamlılığını bozma geyiği yapıyorlar ama bunu bile beceremiyorlar.

.dan meselesi de hiç ilerlemiyor. aynı şeyleri tekrar ediyorlar. devamlı hayalet olmak zor. yok efendim neden böyledir? suçluluk duyduğum bir şey yoktur falan diyor ama etrafı göksel arkadaş kaynıyor ve sorun hala duruyor. lucifer tanrı olunca bunu nasıl çözemeyecek? böyle de bir geyik çeviriyorlar, dan haklı ama adamlar buna mecbur bırakıyorlar.

.linda polisiye konusu olacak gibiydi. adem onu kaçırınca bir mevzuya dönecek sandım ama pek bir şeye dönmedi. neyse ki yani.

--- spoiler ---