23 Eylül 2021

lucifer s05e16:

 A Chance at a Happy Ending

--- spoiler ---

.güzel bir final oldu. en büyük sorun chloe elinde tuttuğu şey ile güçlendiği halde nasıl o darbeyi yedi? yani kendini koruyabilirdi. sürpriz şeklinde böğrüne saplandı diyebiliriz ama biraz onu yapamamışlar. diğer taraftan karakterlerin ölümden gelebilme  yolu açılırsa o da pek olmuyor.

.çok istisnai bir şekilde lucifer cennete gidip bunu becerdi şeklinde gösterdiler ama ulan her ölene de bunu yapabilirsiniz, dan'in sanki vakti gelmiş miydi? ona bir sürü üzüldük ama ölen ölü kalmalı demişler, ya öldürmeyeceksin tam komadan kurtaracaksın açı kapı bırakacaksın ya da başka bir açıklama olacak. pek olmadı yani.

.yine de eninde sonunda lucifer tanrı olmasını bildi, buraları hep atlayıp izleyince chloe'nin ölmeyeceğini falan bilince tabii o etkiyi de alamadık ama olsun.

.tanrı gelmiş gibi dans etmeleri sahnesine pek güldüm. dokundurdum şarkısını çaldılar, hepsi komik komik dans etti, baya efsane bir sahneydi. tanrı falan yok tabii ortada...

.michael tanrılığını ilan edince bir güç transferi falan olacak sandık, bir şey olmadı ve bunu tanrının kabul etmemesine bağladık. lucifer'de de bir transfer olmadı, yani bunu da pek yapamadılar.

.dövüş sahneleri ve kafa kopma sahnesi de çok cılızdı. kafa havada uçuyor ama bu ne lan? bu kadar mı bütçeniz varmış ey lucifergiller.

.baya bir şey saydım ama izlemesi keyifli bir bölümdü. stadyumda buluşup kavga edip tanrıyı seçme fikri zaten ayrıca komik. lucifer aşk için konuşması bir iki kişiyi seçti ama sonunda ölüm olduğunu duyunca birisi geri çekildi. amanediel hemen espriyi patlattı.

.ölenler öldü gitti. tüyden analizi ya da polisiye sokuşturalım meselesini pek yapmadılar, zaten bunu yapmayınca ayrı güzel oluyor. 

--- spoiler ---