25 Ağustos 2021

the walking dead s10e13:

 What We Become

--- spoiler ---

.gereksiz dizinin bu kadar merak uyandırması da ayrıca bir başarı herhalde. rick meselesini neden böyle tercih ettiler? ana karakteri öldürme yerine bu tarz bir olaya çevirmek bir taraftan özgün olabilir ama yine de mantıklı değil. buradan nasıl toplayacaklar? ne yapsalar olmaz gibi.

.michonne geçen bölümlerde tipin biriyle adaya doğru yola koyulmuştu. silahlar falan alıp gelecekti güya ama komikler işte, güvenip yola çıkmaları bile komik. adam manyak çıktı. karısı ve çocuğu ölünce kafayı yemiş, diğer arkadaşlarını hapsetmiş, tabii kaç gün nasıl aç susuz kalmışlar onu bilemiyoruz.

.neyse michonne'u bir şekilde hapsetti ve çeşitli otlar yedirip aydınlatmaya çalıştı, bu nedir lan? aşırı gereksizdi ve bölümün büyük kısmı buydu.

.geri kalan kısımda rick'in çizmesini bulduk. sahildeki gemide telefona çizdiği portreyi bulduk ama oraya nasıl gelmiş, gemide ne işi var orası hiç belli değil. rick'i paketleyen örgüt askeriye gibi bir şeydi. ya da artık her neyse, oradan buraya gelene kadar bir sürü sezon hikaye yazarlar, adamlara alan bol ama bu kadar zaman ulaşamamış olmaları saçma. buraya kadar geldiyse devamına da gelebilirdi, çok basit olmuş.

.telsizle görüşme sahnesi falan hiç olmadı, en çok ona güldüm. ulan kızın etrafında niye kimse yok? olayları niye anlatmadı? en azından bir durum olduğunu anlatabilirdi. onun yerine rick'i bulmaya gitti, mevzu da burada kapanmış oldu. hikaye nerden devam edecekse artık.

.diğer tarafta başa negan gelecek herhalde, bakınız alfayı öldürdüm falan diyecek ama tabii carol'ın ipi ile kuyuya inilmez, bir dizinin tüm karakterleri sıkıntılı olabilir mi ya?

--- spoiler ---