16 Temmuz 2021

Ancient Aliens s14e22:

 Secrets of the Exoplanets

--- spoiler ---

.14. sezonun son iki bölümüne denk gelmişim. eskisi gibi antik mevzuları değil de direkt uzaylı gelecek moduna girmişler. tabii eski bölümlerde yıldızlardan geldiğini iddia eden kültürlere yine değindirler. onlar zaman ilginç.

.annunaki amcalarımız güneş sisteminde ek bir gezegenden gelenler olarak 3bin küsür yıllık bir yörünge izliyor diyorlar. böyle şeyler vardı ama bu yörüngedeki bir gezegende nasıl hayat oluyor? ona hiç değinmediler.

.pek fazla bir şey yoktu yani. yok efendim karanlıkta uzaylı kardeşlerimizin gözleri kocaman olabilir de şudur budura girdiler. zaten kendileri suretinde bizi yaratmış da olabilirler bu zaten metinlerde yazıyor.

.uzay madenciliği olayını eskiden dünyadaki madenlere bağlarlardı. uzaylılar neden dünya ile uğraşsınlar asteroidlerde var işte. şimdi sadece konaklama için burada takılmış olabilirler diyorlarlar. asteroid kuşağına yakın olduğu için böyle bir çıkarım yapmışlar. ne diyeyim bilemiyorum.

eski tadı yok, eski bilgiler yok. genel bir beklenti içine girdiler, hep aynı şeyleri tekrar ediyorlar. yeni bir şey de yok belki onlar da haklı. tutmuş bir seriyi devam ettiriyor gibiler. 

--- spoiler ---