4 Şubat 2021

the 100 s07e12:

 The Stranger

--- spoiler ---

.buradan itibaren toparlayamazlar. dizinin anasını ağlatacaklar belli oldu. bölüm sonunda clarke karanlık kumandanın dibine iniş yaptı. bunlar geçiş yapmadan önce haber alamıyorlar mı? onu hiç düşünememişler. burada ne oldu diyor şaka gibi.

.kumandan herkese diz çöktürüp hayatına devam ettirecekken gabriel'in çocuklarını öldürdü. komik miydi bu anlamadım. adamlar kimsenin önünde diz çökmemeye yemin etmiş. nasıl bir inançsa takdir edip kurşun yağdırdı. insanın bittiği zamanlarda şakır şakır insan öldürmek de komik. o kadar işi kim yapacak? al kullan işte.

.murphy salağını çok değiştirdiler. önceden anasını bile satacak bir karakter iken şimdi diğerleri için kendini feda ediyor. en son nükleer çekirdeği patlatırım geyiği ile biraz zaman kazandılar ama ne olacak ki? kumandanla mı anlaşacak nedir? son savaş diyor mal adam kendi eli ile çıkartacak anlaşılan.

.bellamy salağının yeni kıyafeti ve tipi hiç olmamış. özenle komiklik olsun diye seçmiş gibiler. bir de diğerlerini güya kurtarmak için yapıyorum diyor. bunlar basit aile bağlarından kurtulmuş kişiler değil miydi? nasıl hem bunları kurtarmak isterken hem de onlardan olabiliyor? 

.zaten şeppırt ne yaptı? annesini nasıl gösterdi? bunları falan hiç açıklamayacaklar gibi böyle kaldı. alev meselesine gelip olaylar düğümlendi. şeppırt da kızında takılmış kalmış. onun muhabbeti ile falan bitirirlerse iyice komik olacak. güya çok büyük eleştiri yapıyorlar ama dönüp dolaşıp aynı saçmalıklarda devam ediyorlar.

.kumandan meselesi pek olmadı, onu yapabilseler belki olacaktı ama şimdi mevzu bir yere gitmez. büyük olasılıkla birlikte çalışacaklar. durumlar öyle görünüyor. clarke'a şak diye diz çöktürürse iyi olur.

--- spoiler ---