1 Şubat 2021

the 100 s07e11:

 Etherea

--- spoiler ---

.bellamy salağının ölmediğini biliyorduk. hikayesi ile geldiler. hikayesi aslında iyi olmuş ama biraz saçmalıklar var. onlardan başlayayım. ilki bu kadar zaman düşmanını iyileştirmeye uğraşacağına iki odun kesip merdiven yapabilirdi ama tabii sonraki süreçte o adama ihtiyacı varmış, o ayrı. bu salak sadece karşılaştığı kaya için bunu yapmıştı o hiç olmadı.

.clarke salağı niye hemen en önemli bilgiyi kulağına fısıldadı, onu da hiç anlamadım. ne gerek vardı yani? biraz sonra olsun, başına ne geldiğini görsün, tip zaten orman adamına dönmüş, saçma oldu yani.

.baştaki patlamayla bir yerlere gittiği belliydi. onu şimdi keşfetmeleri saçma oldu. diğer tarafta kapıyı dağın tepesine çıkıp aşağı atlama şeklinde yapmışlar. kim kurmuş bu köprüleri o da garip. şeppırt daha önce bunları geçmiş, arkada da kutsal metin bırakmış.

.insanlığın benciliğine böyle bir eleştiri güzel ama salak tarikat kafası sıkıcı olacak. hele bellamy gibi devamı hatayı seçebilen mal için tam bir saçma sapan olacak, onun haricinde güzeldi.

.tabii açlıktan mıdır nedir? nasıl bir mucize gerçekleşti? anasını falan nasıl gördü ya da teknolojik bir olay mı var oralarda onu hiç bilmiyoruz.

.düşmanı ile işbirliği, sonra ben çok yalancı tanrı gördüm yemem bunları hikayesi, sonra can sıkıtısına okumalar ve hayat sonuna doğru gelince inanmaya başlamalar şeklinde bir yol çizmişler. doğal tarafı var ama işte yukarda dediğim saçma işleri yapmasalar iyidi.

--- spoiler ---