17 Ocak 2021

the 100 s07e10:

 A Little Sacrifice

--- spoiler ---

.tekrardan tam gaz aksiyona devam ettik. bill abimizin olayını pek derinleştiremiyorlar. dünyanın yok olacağını görüp insanları kurtarmış. tanrıtanımaz, yeni model bir tip. canlı olmaya ve sonrakini görmeye anlam yüklemiş. hepsi güzel laflar ama clarke'ın kafasında olmadığını nasıl bilemiyorlar? hatıralar nasıl geldi? ve tabii o kadar süre bu koreli kırması arkadaşın bulduğunu nasıl bulamadılar? bunlar hiç olmadı.

.ama gerisi iyidi. diyoza kendini feda edince artık elimizden bir şey gelmedi. önce echo öldürmek istedi, raven onu ikna etti. sonra hope elemanı öldürüp herkesi öldürmeye kalktı. öldürme efekti de güzeldi ama anası kendini feda etti. kendisinden daha iyi bir insan olsun diye bunu yaptı. iyidi hoştu.

.tabii en başında olaylar bu noktaya gelmeyebilirdi. gabriel bill'i alıp geri getirse belki bunların hiçbiri olmayacaktı. bir de bunların odalarında neden dinlemiyorlar? beyin kontrolü yapıyorlar ama gizliliklerine saygı mu duyuyorlar? o da çok saçma.

.son savaş olayı, son test gibi bir şey oldu. bir de anladığım kadarıyla son savaş gelsin bitsin diye anahtarı istiyor. o nasıl mantık anlamadım. hani son savaş başlar da bir silah kullanacak olurlar onu anlarım ama ortada daha bir şey yok ama böyle takılıyorlar.

.diğer tarafta esas sorunları var. kumandan arkadaş yine insanlara diz çöktürerek ilerliyor. madi'yi önce serbest bıraktı. sonra madi onun gözünü oydu ve öldürün dedi. kalan bölümler tekrardan bunla uğraşabilirler ama nasıl şak diye gelecekler onu da anlamıyorum.

.indra salağı öleceğini bile bile düello teklif etti. millete ne güzel diz çöktürecekken mekana dalışı komikti. dövüşü kaybedecekken de madi koştu geldi. hani kumandan mumandan mı oldular dedik ama öyle bir şey yok. olmadı yani. alev koruyucusu karıyı da unuttular. başına vurup orada bıraktılar mı ne oldu?

.bir de octavia'nın yeni oğlanı tipin ağzını burnunu kırmışlar. hepsi gelip bunu kurtarmadan gittiler. bu vahşilerin gerçek yüzünü görmüştür diye umuyorum.

--- spoiler ---